Cosmin Vasile: Este o provocare pentru mine să încerc să-i calc pe urme președintelui Ion Prioteasa. Mi-am propus să-l egalez.

 Cosmin Vasile: Este o provocare pentru mine să încerc să-i calc pe urme președintelui Ion Prioteasa. Mi-am propus să-l egalez.

Vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, este propunerea social democraților la șefia Consiliului Județean.

„Sunt onorat de propunerea colegilor mei, de votul lor de încredere. Domnule președinte, Prioteasa, vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase spuse despre mine. Vreau să vă mulțumesc pentru cei 16 ani petrecuți alături de dumneavoastră și în care am învățat foarte multe. Este o onoare pentru mine să fiu alături de Ion Prioteasa, cel care a implementat un adevărat stil de a face administrație și consider că să încerci să îi calci pe urme este o adevărată provocare. Părerea mea că este foarte greu de depășit ca președinte de consiliu județean dar mi-am propus să-l egalez.

Despre mine, vă pot spune că am 42 de ani, sunt căsătorit și am un copil. Am absolvit Colegiul Frații Buzești, Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Politice. Sunt de 23 de ani membru PSD și în 2004 deveneam cel mai tânăr consilier județean al Partidului Social Democrat. Acum, după 16 ani, sunt consilierul județean al partidului cu cele mai multe mandate în Consiliul Județean. Cariera profesională am îndreptat-o către două direcții, administrație publică și fonduri europene. Din postura de angajat al Aeroportului din Craiova sau din cea de director executiv al Asociației Zona Metropolitană Craiova, fondurile europene au fost principala mea preocupare și atribuție iar ca vicepreședinte al CJ Dolj m-am ocupat de partea de investiții, partea tehnică și urbanism.

De altfel, rețeta implementată de Ion Prioteasa, o avem și pe viitor ca rețetă de bază – numărul 1 ca atragere de fonduri europene și o administrație aproape de cetățean. Vom fi în continuare numărul 1 în atragerea de fonduri europene, infrastructură și în ceea ce privește proiecte de sănătate, cultură sau educație. Dar vom aborda și domenii noi, parcul de transfer tehnologic, hub-uri IT, zone de terminal intermodal, zone de logistică. Parte de apropiere a administrației de cetățean deja o avem în lucru. Ne dorim ca fiecare locuitor, indiferent de localitatea în care se află, indiferent că locuiește în cel mai îndepărtat sat de Craiova sau se află în diaspora, să poată să acces la orice document și la orice act administrativ pe care-l poate primi din țară.

Mulțumesc domnului președinte Claudiu Manda, mulțumesc doamnei primar Lia Olguța Vasilescu, le mulțumesc celor peste 80 de primari, celor câteva mii de membri PSD. Pentru că intrăm într-o competiție în care având un spate un asemenea număr de membri și o asemenea echipă, eu unul sunt optimist pentru un rezultat cât mai bun. Sper ca pe 27 septembrie să obținem aceleași rezultate bune pentru PSD Dolj

0 Shares