0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Promisiunea noastră, a parlamentarilor PNL de Dolj, a fost onorată!

Cel mai important proiect de infrastructură a transportului de gaze naturale din județul Dolj devine realitate. Astăzi, la București, s-a semnat autorizația de construire pentru proiectul „Conductă de transport gaze naturale Segarcea – Băilești – Plenița – Calafat – Poiana Mare“.
Conducta magistrală de transport a gazelor naturale ce urmează a fi construită va porni din Segarcea și va ajunge la Băilești, trecând prin Cerăt, Giurgița, Urzicuța și Afumați. Din Băilești, ea va pleca pe două direcții: una care se va opri la Calafat, alimentând cu gaze naturale localitățile Rast, Ghidici, Piscu Vechi și Poiana Mare, iar cea de-a doua va ajunge în Plenița, după ce va străbate teritoriul localităților Galicea Mare, Moțăței și Unirea.
Prin finalizarea acestei etape premergătoare începerii lucrărilor, Doljul are o șansa imensă de a se dezvolta din punct de vedere socio-economic, localitățile Băilești, Calafat, Poiana Mare și Plenița urmând a obține statutul de poli de creștere economică ai județului, așa cum am menționat în programul electoral al PNL Dolj în această campanie electorală.
Conducta de transport gaze naturale Segarcea – Băilești – Plenița – Calafat va reprezenta coloana vertebrală a creșterii economice a județului Dolj, zona de Sud a județului devenind astfel ofertantă pentru investitori economici cu capital românesc și străin.
Pe această cale, mulțumim domnului Nicolae Ciucă, președintele PNL, echipei din Ministerul Energiei, ministrului Energiei, domnul Sebastian Burduja, și directorului Transgaz, domnul Sterian Ion, pentru implicarea deosebită pe care au avut-o în realizarea acestui obiectiv primordial pentru locuitorii județului Dolj.

Cod AEP: 21240015

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares