29 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

UCV_02

După cum a anunţat în exclusiviatate PUNCT OCHIT, trei candidaţi s-au înscris în competiţia pentru funcţia de rector la Universitatea din Craiova. Este vorba de Dan Claudiu Dănişor, Romulus Lungu şi Cezar Spânu. 

Aici programele celor trei candidaţi

Dan Claudiu Dănişor: Perspectiva mea asupra dezvoltării instituției noastre este clară : Universitatea din Craiova trebuie să fie o universitate de cercetare avansată, capabilă să ofere programe de studiu performante, coordonate cu cererile angajatorilor forței de muncă și centrate pe nevoile studenților. Trebuie să construim împreună o universitate eficientă, internațională, dotată cu o infrastructură de cercetare, educație și socială la cele mai înalte standarde. Pentru a realiza aceste deziderate, trebuie să construim politici pe termen mediu și lung, bazate pe coordonarea eforturilor și competențelor tuturor colegilor noștri, utilizând cât mai eficient resursele materiale și profitând de caracterul comprehensiv al instituției pe care o reprezentăm. Doar acționând ca o echipă, putem oferi generațiilor viitoare de studenți, cercetători și profesori universitatea performantă pe care o merită.

Romulus Lungu: Consider cǎ un prim criteriu pe care trebuie sǎ-l îndeplineascǎ un Rector, este cel profesional; Rectorul trebuie sǎ fie un foarte bun manager şi în acelaşi timp sǎ facǎ parte din elita ştiinţificǎ a facultǎţii şi a Universitǎţii, sǎ fie unul dintre cadrele didactice care au avut reale performanţe profesionale şi manageriale, care are potenţial şi disponibilitate, perseverenţǎ şi tenacitate pentru a continua în aceste direcţii.

Cezar Spânu: Un accent trebuie acordat promovării unui cult al calităţii în educaţie, cercetare şi la nivelul serviciilor oferite beneficiarilor(studenţi, agenţi economici). Se impune ca Universitatea din Craiova să îşi definească în mod clar o identitate proprie, care să o distingă între universităţile de elită.

Trei candidaţi la funcţia de rector 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares