PUNCT OCHIT

A început maratonul păpușilor și poveștilor. Puppets Occupy Streets, ediție dedicată Aerului

Craiova este, de vineri seară, sub ocupația păpușilor!  Creat pentru comunitate și inspirat de mișcarea Occupy, festivalul aduce la Craiova, timp 8 zile, companii și artiști din 14 țări: Brazilia, Argentina, Turcia, Italia, Spania, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Polonia, Marea Britanie, Elveția, Germania, Franța și România. Păpuși, personaje și artiști vor ocupa, la propriu, străzile, cartierele și parcurile Craiovei, într-o varietate de manifestări – peste 250 la număr, pentru toate gusturile și vârstele: parade, spectacole, ateliere de creație, concerte, expoziții, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice etc.

Organizat de Teatrul Colibri din Craiova și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal, cu sprijinul instituțiilor importante din comunitate, a voluntarilor și sponsorilor, Puppets Occupy Street este și în acest an, în ediția dedicată Aerului, un maraton al păpușilor și poveștilor menit să pună în valoare complexitatea actorului păpușar și frumusețea teatrului de animație.

Festivalul are caracter necompetitiv și pune în valoare doar artiști independenți și companii private de teatru din țară și din străinătate, încurajând astfel parteneriatul public-privat.

Peste 100.000 de spectatori s-au bucurat de Festivalul Puppets Occupy Street de-a lungul celor trei ediții de până acum, menite să promoveze arta animației.

 

0 Shares