ABV5300 și ABV2856 de la AstraZeneca suspendate în mai multe țări/ Incidente legate de coagularea sângelui/ EMA: Calitatea lotului este investigată

Potrivit politico.eu, Lotul – ABV5300 – a fost livrat în 17 țări europene (Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Grecia, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Spania și Suedia) și în total cuprinde un milion de doze.

Problemele au fost semnalate prima dată în Austria.

Austria a anunțat pe 7 martie că suspendă lansarea unui anumit lot după ce o persoană a murit și o altă persoană s-a îmbolnăvit de condiții de coagulare a sângelui după vaccinare. 

Italia a anunțat joi că întrerupe vaccinarea cu lotul – ABV2856.  Agenția italiană de știri ANSA a relatat că oprirea a fost determinată de două decese, ambele în Sicilia, care sunt probabil legate de lot.Un soldat, în vârstă de 43 de ani, Stefano Paternò, a fost găsit mort în casa sa miercuri dimineață, după ce a suferit un infarct. I se administrase vaccinul cu o zi înainte.  Ofițerul de poliție Davide Villa, în vârstă de 50 de ani, a murit în urmă cu 12 zile, tot după o doză din lotul ABV2856, determinând parchetul să deschidă o anchetă pentru omor. 

Agenția Europeană pentru Medicamente a declarat că, din 10 martie, au fost raportate 30 de cazuri de incidente legate de coagulare a sângelui din aproape cinci milioane de persoane care au primit vaccinul Oxford / AstraZeneca în Europa, cu excepția Regatului Unit. Oficialul a spus că cifrele sunt „ nu mai mare decât cea observată la populația generală ”și nu există nicio indicație că vaccinul a cauzat condițiile. Cu toate acestea, comitetul său de siguranță verifică dacă există probleme potențiale cu lotul specific, precum și examinează mai larg evenimentele legate de coagularea sângelui.  „Deși un defect de calitate este considerat puțin probabil în această etapă, calitatea lotului este investigată”, a declarat EMA miercuri.

Condițiile legate de coagularea sângelui, cum ar fi tromboza multiplă și embolia pulmonară, nu sunt enumerate ca posibile efecte secundare ale vaccinului Oxford / AstraZeneca. 

Într-o declarație, joi seară, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că o analiză a datelor de siguranță de peste 10 milioane de înregistrări a arătat că „nu există dovezi ale unui risc crescut de embolie pulmonară sau tromboză venoasă profundă în niciun grup de vârstă, sex, în orice țară anume cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca. De fapt, numărul observat al acestor tipuri de evenimente este semnificativ mai mic la cei vaccinați decât s-ar aștepta în rândul populației generale. ”

0 Shares

Related Posts