POLITICA

ALDE DOLJ: FORD CRAIOVA ARE NEVOIE DE STABILITATE

Declanșarea conflictului de muncă la Ford Craiova îngrijorează mediul politic. Primii care au reacționat au fost cei de la ALDE Dolj.

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Sperăm să se ajungă la un acord între patronat și sindicat la Ford Craiova

Comunicat ALDE: Ford Craiova este unul din pilonii economici ai județului Dolj. Din această perspectivă noi, cei din ALDE, considerăm că orice fisură în stabilitatea acestui pilon economic nu este de bun augur pentru dezvoltarea economică și socială a orașului nostru și a județului Dolj în general. Considerăm că atât patronatul cât și sindicatul de la Ford Craiova au capacitatea de a-și soluționa neînțelegerile în mod amiabil prin negociere. Sperăm ca prin aceste negocieri să fie evitată declanșarea practică a conflictului de muncă, greva de avertisment sau greva efectivă. Sperăm într-un dialog în care solicitările sindicaliștilor și punctul de vedere al patronatului să găsească acel consens minimal care să permită semnarea unui nou Contract Colectiv de Muncă. Ford Craiova are nevoie de stabilitate pentru a-și putea dezvolta activitatea și pentru a crește veniturile anagajaților conform așteptărilor acestora.

0 Shares