21 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Primăria Municipiului Craiova anunță conducătorii auto că, începând de luni, 11.09.2017, se va institui în zona centrală parcarea prin SMS. Astfel, în parteneriat cu PICONET SRL, Municipalitatea implementează serviciul TPARK® de plată a parcării prin SMS, astfel că şoferii vor putea plăti parcarea rapid şi simplu pentru o oră.

Plata parcării se realizează prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420 în care este menţionat codul aferent opţiunii de plată şi numărul de înmatriculare al maşinii, astfel:

Parcarea cu plată

  • 385 NR. ÎNMATRICULARE (ex: 385 DJ00ABC) – pentru o oră de parcare – cost 0.50 €+ TVA

 După expedierea SMS-ului, utilizatorii primesc un mesaj care confirmă că parcarea a fost activată. Ex: DJ00ABC e parcat pt. 1h în Craiova, parcarea cu plata. Plata expira la 17/08/2017 14:35. Cost 0.50EUR+TVA/SMS

IMPORTANT

  • Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită.
  • Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

Pentru a simplifica modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare, conducătorii auto au la dispoziţie aplicaţia mobilă gratuită TPARK pentru Android, iOS şi , prin intermediul căreia pot realiza plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 29 de oraşe din România.

Orarul parcării publice cu plată din centrul Craiovei este de luni până duminică, în intervalul 00:00-24:00.

Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii reţelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone, cu menţiunea că  SMS-ul trimis în reţeaua Orange este taxat suplimentar cu 0,05€+TVA.

Parcările publice cu plată prin SMS semnalizate în mod corespunzător sunt următoarele:

  • Romul – 28 locuri;
  • A. I. Cuza (sectorul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş)  – 94 locuri;
  • Str. C.S. Nicolaescu Plopşor (sectorul cuprins între intersecţia cu str. A.I.Cuza şi intersecţia cu str. Olteţ) – 17 locuri
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares