29 septembrie 2023
0 0
Read Time:3 Minute, 12 Second

„Undeva la finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi dacă o ținem tot așa ceea ce nu am avut în valurile precedente”, a spus Adriana Pistol, director Institutul Național de Sănătate Publică conform Mediafax. Colonelul Gheorghiță, coordonator campanie vaccinare, e de părere ca la jumătatea lui octombrie vom ajunge la 20.000 de cazuri pe zi. Grupul de Comunicare Stratetigică a anunțat sâmbătă peste 5000 de cazuri, dintre care 217 internate în spital. Ceea ce înseamnă că aproximativ cinci la sută dintre cei infectați ajung în spital.

Dacă ne uităm la cazurile diagnosticate de infecţie cu SARS-CoV-2, peste 80% sunt cazuri la persoane nevaccinate şi, de asemenea, peste 92% dintre decese sunt la persoane nevaccinate , punctează Gheorghiță.

Declarația de mai sus lasă loc de interpretări dar probabil colonelul Ghoeghiță se referea la persoanele care ajung în spital. Și asta pentru că autoritățile nu comunică câte din persoanele infectate sunt vaccinate și câte nu.

‼️ Alt Record negativ în ultimele 24 de ore:

❗ 5.388 de noi infectări cu SARS CoV 2;

❗ 217 de persoane confirmate și internate în spital;

❗ 36 de persoane confirmate și internate în ATI;

❗ 97 de persoane decedate.

⚠️ În momentul de față:

❗ 6.182 de persoane sunt internate în secții, din care 162 sunt minori;

❗ 798 de persoane sunt internate în ATI, din care 16 sunt minori

Rafila: Nu pot să spun că produce infecţii predilect la copii

„Copiii şi adolescenţii cu vârsta între zero şi 18 ani reprezintă circa 25% din populaţia României, iar, în ceea ce priveşte numărul de cazuri în spitale, în jur de 4% – 4,5% sunt internaţi în spital, iar la ATI 1,5 – 2%. Deci este, evident, clar că această categorie în continuare este mai puţin afectată şi acest virus Delta, dincolo de faptul că se transmite incomparabil mai uşor decât variantele anterioare, nu pot să spun că produce infecţii predilect la copii. Nu aş vrea să folosim aceste exemple ca un soi de sperietoare pentru părinţi să nu îşi trimită copiii la şcoală şi să găsim, eventual, o justificare pentru faptul că se vor închide şcolile”, susţine medicul. „A existat o tendinţă, în ultimele săptămâni, dom-le, se îmbolnăvesc mai mult tinerii, se îmbolnăvesc copiii, mult mai mulţi decât se îmbolnăveau înainte şi aşa mai departe. Lucrurile nu stau chiar aşa. O să vedeţi, zilele următoare, că o să existe comunicări oficiale în care o să se transmită aceste informaţii că în continuare sunt afectate categoriile de persoane peste 60 de ani, pentru că sunt mulţi care nu sunt vaccinaţi”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Gheorghiță: Unul din doi români nu are niciun fel de protecţie faţă de această boală

„Unul din doi români nu are niciun fel de protecţie faţă de această boală, în sensul că nici nu au fost vaccinaţi şi nu au trecut prin boală. Din acest punct de vedere, chiar în marile aglomerări urbane, unde rata de imunizare colectivă, fie prin boală, fie prin vaccinare, este de peste 50% şi chiar peste 60%, totuşi vorbim de 40%, care se traduce în valoare absolută la sute de mii de persoane, care nu au niciun fel de protecţie în faţa infecţiei cu SARS-CoV-2. Mesajul rămâne unul foarte clar – respectarea măsurilor de prevenţie: masca, evitarea zonelor supraaglomerate, igiena şi vaccinarea reduc riscul de infecţie şi riscul de a face o formă gravă, de a ajunge la spital şi de a muri din cauza maladiei COVID-19. Din păcate, vedem că un număr din ce în ce mai mare de persoane ajung la terapie intensivă, într-un timp relativ scurt, ceea ce reprezintă un fenomen absolut îngrijorător. Dacă ne uităm la cazurile diagnosticate de infecţie cu SARS-CoV-2, peste 80% sunt cazuri la persoane nevaccinate şi, de asemenea, peste 92% dintre decese sunt la persoane nevaccinate”, a spus Gheorghiţă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares