0 0
Read Time:3 Minute, 12 Second

Municipiul Băilești se află în pragul unei transformări majore datorită unui proiect de anvergură, susținut intens de administrația liberală, care va asigura alimentarea cu gaze naturale a localității. Acest proiect, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, are o valoare de peste 120 de milioane de lei și va aduce beneficii semnificative atât cetățenilor, cât și mediului de afaceri. Acesta nu este decât unul dintre proiectele ambițioase ale Amaliei Năstase, cea care, din 2021, îndeplinește atribuțiile de primar al municipiului, perioadă în care a reușit să finalizeze o serie de investiții necesare pentru comunitate în domenii vitale precum sănătatea, educația și siguranța cetățenilor.
O investiție istorică
Proiectul rețelei de gaze, un vis de mult timp al locuitorilor din Băilești, este pe cale să devină realitate. Grație implicării active a administrației liberale conduse de Amalia Năstase și cu sprijinul guvernării PNL, aproape 7.000 de gospodării din municipiu vor fi racordate la rețeaua de gaze. „Proiectul prevede construirea unei rețele de distribuție a gazelor naturale de 12,4 km, inclusiv branșamentele necesare până la contoarele din curțile cetățenilor. În prezent, faza de proiectare este aproape finalizată, iar lucrările efective sunt programate să înceapă în următoarele luni, imediat ce va fi semnat contractul de finanțare”, a declarat Amalia Năstase. Conform proiectului, vor fi realizate 5.412 branșamente, prin care vor fi racordate la noua rețea 6.876 de gospodării.
Impuls pentru economia locală
Accesul la rețeaua de gaze naturale va aduce beneficii atât locuitorilor, cât și mediului de afaceri. Amalia Năstase a subliniat importanța acestei investiții pentru dezvoltarea localității: „Realizarea rețelei de gaze naturale nu este doar o necesitate, ci și o oportunitate imensă pentru Băilești. Ne dorim să creăm un mediu propice pentru locuitori și investitori, să aducem confort și siguranță în casele oamenilor și să atragem noi afaceri care să contribuie la prosperitatea comunității noastre. Dezvoltarea economică a Băileștiului a fost și va rămâne una dintre prioritățile mele, iar această investiție ne va ajuta foarte mult în următorii ani”. În planurile sale, Amalia Năstase include și dezvoltarea infrastructurii de business prin înființarea unui Parc Industrial în municipiu.
Proiecte pentru comunitate
Conectată la viața comunității pe care o reprezintă, Amalia Năstase cunoaște prioritățile Băileștiului și așteptările cetățenilor. Unul dintre domeniile care va beneficia de investiții majore în următorii ani este sănătatea. Amalia Năstase a inițiat deja demersuri pentru implementarea unor proiecte importante, precum construirea unui Ambulatoriu Integrat în curtea Spitalului Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu” și achiziția unui aparat RMN, echipament extrem de necesar unității sanitare. De asemenea, planurile includ construirea unui centru de permanență pentru bătrâni, înființarea unui centru de recuperare pentru diverse afecțiuni, înființarea unui cabinet medical în cartierul Balasan și a unui cabinet școlar de stomatologie pentru toți elevii.

În domeniul educației, pe lângă proiectele deja implementate, precum construirea a două noi grădinițe și dotarea școlilor cu echipamente IT și mobilier modern, Amalia Năstase vizează reabilitarea tuturor clădirilor unităților școlare din municipiu, reabilitarea termică a Liceului Tehnologic „Ștefan Anghel”, a Școlii Gimnaziale Nr. 1 și a Școlii Gimnaziale Nr. 4, investiții în terenurile de sport ale liceelor „Mihai Viteazul” și „Ștefan Anghel”, precum și construirea unei creșe.

În paralel, administrația condusă de Amalia Năstase continuă proiectele de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor din municipiu. Asfaltarea străzilor din Băilești este o altă prioritate pentru edilul liberal. „Am obținut, în cadrul programului Anghel Saligny, fondurile necesare pentru asfaltarea a 6,4 km de străzi. De asemenea, cu bani din bugetul local vom asfalta alte patru străzi: Ardealul, A.I. Cuza, General Ghenescu și Banu Mărăcine. În funcție de finalizarea procedurilor de licitație, toate aceste proiecte vor demara în acest an și vor îmbunătăți semnificativ accesibilitatea și siguranța rutieră în Băilești”, a declarat Amalia Năstase. Tot la acest capitol putem aminti despre eforturile administrației PNL pentru modernizarea parcărilor rezidențiale, extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public sau achiziția de autobuze electrice.

Cod AEP: 21240015

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns