23 februarie 2024
0 0
Read Time:4 Minute, 6 Second

10

Președintele organizației județene Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda, a participat, miercuri după-amiază, împreună cu primarul comunei Bistreț, Cristiana Antonie, totodată candidat al formațiunii social-democrate pentru un nou mandat, la o întâlnire cu echipa de campanie și cu susținătorii PSD din localitate.

Alături de liderul social-democraților doljeni s-au aflat președintele executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin, precum și candidații PSD la consiliul județean Lavinia Craioveanu, Alexandra Presură, Carmen Velișcu și Florinel Stancu.

„Noi, toți cei care am venit astăzi la dumneavoastră, ne mândrim cu doamna primar, îi mulțumim și o felicităm pentru ceea ce face în beneficiul comunității. În județul Dolj, sunt câțiva primari care s-au consacrat drept campioni la atragerea de fonduri externe, iar doamna Cristiana Antonie este unul dintre ei. Cele câteva milioane de euro pe care a reușit să le atragă îl localitate sunt bani pe care primăria nu putea să-i colecteze din taxele și impozitele locale decât în foarte mult timp, deci putem spune că a accelerat cu câteva zeci de ani dezvoltarea comunei. Acesta este motivul pentru care este esențial să avem în fruntea localității oameni cu deschidere, capabili să scrie și să implementeze proiecte cu finanțare nerambursabilă. Sunt convins că aici, în Bistreț, vom câștiga alegerile, de discutat mai rămâne doar scorul cu care o vom face. Foarte important este și ca doamna primar să se bucure de o largă majoritate în consiliul local, pentru că numai așa va avea viceprimarul cu care să poată colabora bine, numai așa poate să își ducă la bun sfârșit investițiile actuale, dar și să-și promoveze proiectele pentru etapa următoare. În egală măsură, trebuie să acordați votul dumneavoastră și listei noastre pentru consiliul județean, pentru că sunt foarte multe lucruri care depind de această instituție și este nevoie de administrație eficientă la acest nivel. Noi ne dorim ca și la CJ să avem, pentru prima dată, toți consilierii necesari de la PSD, pentru a putea să ne desemnăm președintele și vicepreședinții. Trebuie să rămânem mobilizați până la alegeri, să le explicăm oamenilor ce am făcut, ce vrem să facem în continuare și de ce este nevoie să votăm PSD, și acum, și la toamnă, la alegerile parlamentare, pentru a avea un guvern social-democrat, care să ducă mai departe ce ne propunem, și pentru a reașeza țara pe direcția corectă. Altfel, vedem că actualul cabinet de tehnocrați nu a adus niciun ban european și cei care pierd sunteți dumneavoastră, deoarece se pierd fondurile necesare pentru finanțarea lucrărilor care trebuie executate în beneficiul comunităților. Desigur că nu mai este nevoie să vă conving eu să o votați pe Cristiana Antonie, pentru că v-au convins deja realizările ei. Eu vă spun că noi, toți cei prezenți aici, o susținem, că împreună, cu PSD la primărie, la consiliul local și la consiliul județean, putem să continuăm lucrurile bune cu încă 4 ani de dezvoltare a comunei Bistreț“, a declarat președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

        La rândul său, primarul Cristiana Antonie, care candidează din partea PSD pentru un nou mandat, a prezentat, în cadrul întâlnirii, o parte dintre obiectivele realizate la conducerea administrației locale din comuna Bistreț. „Doresc să le mulțumesc domnului viceprimar Gheorghe Ciortan și tuturor consilierilor noștri pentru activitatea depusă, pentru proiectele cărora am reușit să le asigurăm finanțarea și, astfel, să le realizăm. Împreună, am putut să rezolvăm principalele probleme ale comunității. Eu sunt sigură de un rezultat bun la votul pentru primărie, dar trebuie să ne mobilizăm și să obținem o majoritate mai consistentă în consiliul local, pentru a ne putea continua programul pentru dezvoltare. Trebuie ca PSD să câștige și alegerile pentru consiliul județean, pentru că avem nevoie de o administrație care știe să fie aproape de oameni. Ne mândrim cu faptul că suntem singura comună din Dolj care a reușit să obțină finanțarea integrală pentru a putea finaliza toate proiectele inițiate, proiecte care nu au fost puține. Să amintim numai că am realizat sisteme de alimentare cu apă și de canalizare, cu fonduri prin Programul Operațional Sectorial Mediu, peste 12 milioane de lei, că am derulat lucrări de asfaltare, am înființat un centru social în satul Plosca și am reușit să realizăm Căminul Cultural. Prin grupul de acțiune locală, am accesat finanțare europeană pentru asfaltarea străzii Nicolae Bălcescu, pentru împrejmuirea târgului comunal, unde ne propunem să amenajăm o piață modernă, și am realizat modernizarea bazei sportive. Avem în derulare construirea centurii ocolitoare, prin măsura 1.2.5 a Programului Național de Dezvoltare Rurală, și am împădurit 100 de hectare de terenuri degradate. Am modernizat o școală și am depus deja proiectul pentru construirea unei grădinițe în Bistreț. A fost o perioadă de activitate intensă, alături de echipa noastră de consilieri, și suntem hotărâți să continuăm cel puțin la același nivel în următorii patru ani“, a declarat Cristiana Antonie, primarul comunei Bistreț și candidat al PSD pentru un nou mandat.

Biroul de presă al PSD Dolj

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares