Bogdan Fănuță a creionat circuitele de la Spitalul de Urgență: triaj, urcat în Salvare, intrare separată și lift special pentru pacienții COVID-19

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Craiova, dr. Bogdan Fănuță, are o misiune grea în aceste zile. Fost manager SJUC, Fănuță a revenit pe o funcție de conducere special pentru lupta, deloc ușoară, cu COVID-19. Directorul medical i-a explicat și prefectului de Dolj cum anume se vor realiza circuitele pentru pacienții COVID și cei NE-COVID. Specialiștii de la SJUC au pregătit un etaj cu 90 de paturi pentru pacienții COVID care vor ajunge aici.

„Pacienții nu se internează prin UPU. Din Centrul de Cardiologie unde are loc triajul, dacă se decide internarea, pacientul este urcat în Salvare, se ocolește spitalui și avem o altă intrare separată pentru pacienții cu COVID-19. Se ia liftul care este folosit numai pentru ei și de aici este circuit către Terapie Intensivă sau către blocul operator. Dacă medicii decid să scoată pacientul din ATI și are nevoie de internare, va fi internat pe această aripă care este pregătită pentru așa ceva”, a precizat Bogdan Fănuță.

0 Shares

Related Posts