0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

„Urmează la finalul acestei săptămâni, mai precis vineri, o şedinţă a Comisiei Tehnice, după care raportul acesteia va fi validat de Comitetul Executiv la începutul săptămânii viitoare. Astfel încât la tragerea la sorţi (n.r. – a preliminariilor EURO 2024) să ştim exact ce antrenor va avea echipa naţională a României. Eu pot să vă spun care e propunerea mea. Propunerea mea este de a continua cu Edi Iordănescu. În momentul de faţă avem o singură variantă. Nu ştim ce se va întâmpla în Comisia Tehnică sau în Comitetul Executiv. Eu am spus care e propunerea pe care o voi susţine. Dacă selecţionerul nu ar fi crezut că poate scoate maximum din aceşti jucători şi că poate duce naţionala la următorul turneu final, cu siguranţă nu ar fi fost o propunere cu care să mergem mai departe. Eu nu am avut nicio discuţie cu Edi în care el să nu continue să spere, să muncească, să aspire la maximum”, a spus Burleanu la finalul partidei selecţionatei U19 a României, câştigată cu 2-0, la Voluntari, în faţa Austriei în preliminariile CE 2023.

Întrebat cum comentează faptul că Edward Iordănescu nu şi-a îndeplinit obiectivul de a se clasa pe primele două locuri ale grupei în Liga Naţiunilor, preşedintele a afirmat: „Acesta a fost contractul propus tuturor selecţionerilor cu care s-a discutat la vremea respectivă. Cu domnul Boloni nu am ajuns în această situaţie. Dacă lucrurile arătau cum arată azi, indiferent de numele selecţionerului aceeaşi ar fi fost propunerea noastră ca administraţie, de stabilitate în ceea ce priveşte următoarea campanie de calificare. După al doilea meci cu Muntenegru a fost momentul când ne-am gândit că obiectivul nu poate fi atins. Dacă am face o analiză corectă a grupei, am avut cel puţin o echipă mai bună decât noi, dar, în acelaşi timp, nu meritam să fim sub Muntenegru. Din păcate am pierdut 6 puncte în dubla cu Muntenegru şi acolo s-a pierdut totul”.

„Nu aş vrea să compar mandatele selecţionerilor, mai ales că întotdeauna cu fiecare dintre ei am încercat să scoatem maximum din ce a fost posibil pentru a putea merge mai departe. Dacă ne uităm la ultimele două meciuri ale naţionalei cred că toţi suntem de acord că s-a creat o coeziune la nivelul lotului, există de asemenea o relaţie de încredere azi între jucători şi staff-ul tehnic. Iar aceste lucruri ne dau speranţe pentru campania următoare care va începe în luna martie”, a adăugat Burleanu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares