Carnagiu la Pădurea Sarului: cinci doljeni au murit după ce un TIR a intrat în masinile lor

 Carnagiu la Pădurea Sarului: cinci doljeni au murit după ce un TIR a intrat în masinile lor

Potrivit ISU Olt, peste 20 de pompieri au acționat, luni, la un accident rutier grav produs pe Drumul European 574, în zona Pădurea Saru. În eveniment au fost implicate un TIR și două autoturisme. Potrivit Gazeta Nouă, una din victimele accidentului  este  Mihai Bobocică, antrenor la lotul naţional de tenis de masă. Conform aceleași surse, Bobocică, antrenorul lotului de Juniori III al Federației Române de Tenis de Masă urma să plece, alături de 12 sportivi și antrenorul Gabriel Poștoacă, la Câmpulung, la un cantonament de pregătire.

Comunicat ISU OLT: 

Două ambulanțe SMURD, două autospeciale prevazute cu accesorii pentru descarcerare, o autospecială pentru  victime multiple și patru echipaje de la Serviciul de Ambulanța au fost mobilizate la locul evenimentului.

Echipajele au gasit trei victime blocate în autoturismele grav avariate, o femeie, cu leziuni incompatibile cu viata, un barbat în stop cardio-respirator și un bărbat cu traumatism cranio-cerebral grav. În accident au mai fost răniți grav doi copii, preluați de echipajele medicale în stop cardio-respirator și un bărbat, șofer al TIR-ului, rănit ușor.

Cei doi copii și bărbatul cu traumatism cranio-cerebral au fost transportați la UPU Slatina, toți în stare gravă.Șoferul autotrenului a fost transportat, conștient, tot la spitalul din Slatina.

Având în vedere complexitatea misiunii a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pompierii SMURD au acționat pentru extragerea victimelor, concomitent cu acordarea îngrijirilor medicale de urgența victimelor rănite.

„Din primele cercetări, un bărbat de 30 de ani, din județul Dâmbovița, în timp ce conducea autotrenul pe drumul E 574, la kilometrul 33, din direcția Slatina-Craiova, din cauza exploziei unei anvelope a pierdut controlul direcției de mers și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu două autoturisme care circulau din sens opus. În urma accidentului au decedat cinci persoane, doi copii și trei adulți. O persoană, conducătorul autotrenului, a fost transportat la spital cu leziuni ușoare”

Alexandra Dicu. purtător de cuvânt IPJ Olt

Pentru bărbatul aflat în stop cardio-respirator au fost începute imediat manevrele de resuscitare și s-a solicitat sprijinul elicopterului SMURD. Bărbatul nu a răspuns manevrelor executate circa 45 de minute și a fost declarat decedat. Din păcate, nici cei doi copii și nici bărbatul rănit grav în zona capului nu au supraviețuit, cu toate eforturile cadrelor medicale.

„Au fost aduşi cu ambulanţa doi copii şi un adult. Copiii au ajuns în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare făcute în timpul transportului cu ambulanţa. S-au continuat manevrele de resuscitare, peste 30 de minute pentru fiecare, fără niciun fel de răspuns, declarându-se decesul. Este vorba de copii mici, o fetiţă de 3-4 şi un băiat mai mare, de 5-6 ani”

medic Cătălin  Pătru pentru gazetanoua.ro

 

Foto: gazetanoua.ro

 

0 Shares