Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj a prezentat o situație a unităților sanitare din tot județul. Cea mai mare problemă este la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unitatea aflată chiar în subordinea Ministerului Sănătății.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova are în folosință 7 corpuri de clădire, pentru care au fost emise:
– două autorizații de securitate la incendiu pentru două corpuri de clădire
– trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire
– un corp de clădire nu necesită aviz/autorizație de securitate la incendiu
– clădirea S+P+10 nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcțiune până în prezent modificări structurale și nestructurale care au presupus obținerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancționată contravențional conform prevederilor legale în vigoare.
Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova
Are în administrare șase clădiri, cinci în municipiul Craiova și o clădire în localitatea Melinești, pentru care au fost emise cinci autorizații de securitate la incendiu, iar pentru o clădire nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizării de securitate la incendiu.
Spitalul Municipal „Filantropia” Craiova
Are în administrare șase clădiri, pentru care au fost emise două autorizații de securitate la incendiu, un aviz de securitate la incendiu, iar trei nu se supun avizării/autorizării, nefiind efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova
Are în administrare șase clădiri, pentru care a fost emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizația de securitate la incendiu, iar la cinci clădiri nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului de securitate la incendiu.-
Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova
Are în administrare două clădiri, la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.
Spitalul Municipal Calafat
Are în administrare trei clădiri, care nu au suferit lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu. La una din clădiri s-a solicitat aviz de securitate la incendiu pentru montarea unei instalații de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu pentru care s-a obținut autorizația de securitate la incendiu, certificând buna funcționare a acesteia.
Spitalul Municipal ”Profesor Doctor Irinel Popescu” Băilești
Are în administrare șapte clădiri la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitării autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.-
Spitalul Orășenesc Segarcea
Are în administrare două clădiri, pentru care s-a obținut un aviz de securitate la incendiu pentru un corp de clădire iar la celălalt corp nu au fost executate lucrări de investiții care impun obținerea avizului de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitarea autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.
Spitalul Orășenesc ”Așezămintele Brâncovenești” Dăbuleni
Are în administrare nouă clădiri, pentru care au fost emise patru autorizații de securitate la incendiu pentru patru corpuri de clădiri, două corpuri de clădire nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu având în vedere anul punerii în funcțiune și faptul că nu au suferit modificări, iar trei clădiri nu se supun avizării/autorizării.
Spitalul Filișanilor (Spitalul Orășenesc Filiași)
Are în administrare șase clădiri, care de la data punerii în funcțiune nu au suferit lucrări structurale de investiții care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, nefiind astfel necesară solicitarea autorizației de securitate la incendiu.
Spitalele care nu au autorizații se pot regăsi în una dintre următoarele situații:
Construcțiile/amenajările pot fi construite anterior anului 1990, iar până în prezent nu au suferit modificări structurale care să necesite obținerea autorizației de securitate la incendiuConstrucțiile/amenajările se pot afla în procesul de autorizare la momentul actual;Încă nu s-a solicitat obținerea autorizației de securitate la incendiu;Nu se încadrează în categoria construcțiilor/amenajărilor care se supun autorizării, conform prevederilor legale.