17 aprilie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

baragan

Alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii din Craiova se desfăţoară sub semnul scandalului şi a manipulării. Doi studenţi au fost surprinşi în momentui în care îşi  fotografiau buletinul de vot. Unul dintre candidaţi, prorectorul Cezar Spînu, susţine că telefoanele mobile ale celor doi au fost luate cu forţa şi pozele distribuite către presă.

Declaraţia integrală a prorectorului Cezar Spînu: 

Am aflat cu surprindere, din presă, despre incidentul care a avut loc astăzi, în cursul procesului de votare pentru alegerea rectorului Universității din Craiova, incident în cadrul căruia doi participanți la scrutin și-ar fi fotografiat buletinele de vot, după exprimarea opțiunii.

Doresc să precizez încă de la început că mă dezic de astfel de practici, pe care le condamn cu fermitate. În același timp, găsesc reprobabil și modul în care înțeleg că s-a procedat în acest caz. Mă refer la faptul că, din informațiile vehiculate în spațiul public, celor doi votanți implicați în acest incident le-ar fi fost luate telefoanele mobile, le-ar fi fost accesate informațiile stocate pe acestea, iar fotografii din memoria dispozitivelor ar fi fost ulterior distribuite către mass-media. În măsura în care toate acestea se confirmă, apreciez un astfel de comportament ca fiind abuziv, întrucât numai un organ abilitat poate proceda în această manieră, pentru a asigura apărarea și respectarea legii.

Incorect consider și faptul că, în urma acestui incident, sunt anulate două voturi exprimate în favoarea mea, care pot cântări decisiv în procesul de alegere a rectorului, atât timp cât un singur vot a făcut diferența între candidații la Președinția Senatului Universității din Craiova. Cu atât mai injustă este măsura cu cât aceste aspecte nu sunt incriminate în Metodologia de alegere a rectorului Universității din Craiova.

În ceea ce privește reflectarea în spațiul public a acestui incident, în care nu am nicio implicare, nu pot fi de acord cu asocierea între numele meu și sintagma „alegeri penale“, asociere de natură să îmi producă grave prejudicii de imagine. În aceeași categorie se înscrie și vehicularea unor informații complet false, cum sunt cele privind o presupusă participare a mea la o întâlnire desfășurată într-un anumit local, în seara dinaintea alegerilor. În acest sens, vreau să subliniez faptul că, în seara respectivă, m-am aflat, începând cu ora 20.00,  de fapt, la sediul Departamentului de Chimie al Universității din Craiova, la sala BB 309, unde, într-o întâlnire cât se poate de publică, le-am prezentat studenților proiectul meu de candidatură la cea mai importantă funcție din cadrul unei universități.

Toate aceste informații eronate, care circulă în ultimele ore, mă conduc către ipoteza că asistăm la un scenariu menit să deturneze cursul normal al procesului de alegere a rectorului Universității din Craiova și să influențeze votul final. Regretabil este faptul că acest eșafodaj dăunează nu doar unui candidat, ci întregii instituții.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “CEZAR SPÎNU demască jocurile de culise din ziua votului: Asistăm la un scenariu menit să deturneze alegerile

  1. Domnule Spînu, noi am aflat ca au fost nişte întalniri dar înainte de alegerile pentru senat şi sub egida domnului dănişor, drept urmare a fost ales ca preşedinte al senatului domnul Ştefan GHEORGHE, care de fapt nu ar fi avut nicio şansă. Totodată domnul dănişor ar cam fi indicat sa se retragă, deoarece este de conştient sper, de abuzurile pe care le-a făcut în mandatul său.

  2. Gruparea din jurul rectorului dan claudiu danisor este capabila de orice marsavie, securisto-comunista, de intoxicare in masa in incercarea de a discredita un profesor de inalta valoarea umana si intelectuala ca Cezar Spinu. Merita sa fie dati pe mana organelor de cercetare penala. Aceste personaje trebuie sa invete sa respecte legea, cu atat mai mult cat ele insele sunt absolvente de drept si deci ar trebui s-o cunoasca. Cum si-au permis sa smulga telefoanele personale unor studenti si sa intre in intimitatea lor, in conditiile in care nu exista un regulament, care sainterzica asta. Este un abuz care trebuie sanctionat de organele competente.

Comments are closed.