Cine l-a păcălit pe Roșca? Nelson Bambaloi, finanțatorul din umbră al hotelului fantomă

hotel 1

Cine pe cine a păcalit în cazul hotelului ilegal de lângă stadionul Ion Oblemenco? Acesta este întrebarea care poate clarifica scandalul de săptămâna trecută din Consiliul Local. Cum a fost posibil ca pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL Craiova să fie strecurat un proiect de hotărâre  care mai apoi a fost revocat, este o altă întrebare care așteaptă răspunsul.  

Sursele PUNCT OCHIT spun că Eleodor Roșca se chinuie încă din 2014 să obțină Planul Urbanistic de Detaliu, document care  i-ar fi  permis să construiască în legalitate hotelul din apropierea stadionului Ion Oblemenco. Aceleași surse ne-au declarat că Roșca a apelat la un arhitect bine  cotat în Craiova: Mircea Diaconescu, fost arhitect-șef al Primăriei Craiova până în 2012. Firesc se naște întrebarea ce l-a determinat pe Roșca să  să construiască hotelul în ilegalitate. L-a asigurat cineva din Primărie că poate construi liniștit și mai apoi  să intre în legalitate?

hotel2

Oamenii din sport vorbesc despre faptul că Roșca ar fi obținut un credit  de la CEC pentru construcția hotelului. Pentru a trage banii, Roșca trebuia să demonstreze băncii că are autorizație de construcție pentru hotel. Mai mult, CEC l-ar fi înștiințat pe Roșca că este în pericol să piardă creditul dacă nu demonstrează până la sfârșitul lunii martie  că are autorizație de construcție.

Roșca face pe dracu în patru și reușește să-i convingă pe cei din primărie de urgența aprobării PUD. Lucru care se concretizează în ședința extraordinară din 22 martie.

Cine a știut din Primărie de hotelul lui Roșca? Aceasta pare a fi întrebarea cheie. Din felul în care a reacționat viceprimarul Mihail Genoiu pare că acesta a fot păcălit de funcționari din cadrul Direcției de Urbanism. Sursele noastre mai spun că nu întâmplător PUD-ul a apărut pe ordinea de zi a ședinței extraordinare: ”Așa, a fost mult mai vizibil”.  Acest lucru ne face să credem că Roșca a avut un complice în Primărie, complice care a vrut să se spele pe mâini și a căutat plasarea proiectului pe ordinea de zi a ședinței extraordinare mizând pe faptul că va fi observat mai ușor.

Problemele lui Roșca nu se opresc aici. Sursele PUNCT OCHIT dezvăluie faptul că finanțarea construcției ilegale ar fi fost asigurată de Nelson Bambaloi, fost consilier pe probleme de romi la Prefectura Dolj pe vremea guvernării PDL. ”Ar fi vorba de 200.000 de euro, bani care urmau să fie returnați după aprobarea creditului de la CEC”.

INFO

Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) este acela care stabileşte normele la nivelul unui subteritoriu, unei străzi, unei pieţe sau a unui grup de terenuri, fiind documentul care specifică parametrii în care se poate realiza o construcţie.

Certificatul de urbanism sau o autorizaţie de construire se acordă numai după consultarea prealabilă a PUD-ului. În cazul în care acesta nu există, instituţia Primăriei este aceea care poate solicita întocmirea lui, pe baza PUG şi PUZ.

PUD-ul se întocmeşte fie când acest lucru este prevăzut în Regulamentul Local de Urbanism (RLU), fie atunci când, din diverse motive, regulamentul nu se poate aplica, anumite proprietăţi ale amplasamentului fiind diferite de cele propuse de RLU.

PUD-uri se întocmesc şi în cazul în care investiţia preconizată diferă de prevederile RLU.

Conform legii, PUD-ul este aprobat de Consiliul Local al oraşelor, comunelor sau sectoarelor, în cazul municipiului Bucureşti. PUD-urile nu pot fi aprobate fără avizul Comisiei Tehnice a primăriei sau, atunci când primăria nu are o comisie tehnică, de către comisia tehnică de urbanism a Consiliului Judeţean.

Documentul conţine normele care se aplică în cazul unei construcţii: înălţimea maximă, procentul din teren ocupat de construcţie, coeficientul de ocupare a terenului, retragerile minime admise sau destinaţia obiectivului (locuinţe, birouri, comerţ, industrie). Alte avize sunt cele ale furnizorilor locali de utilităţi, cum ar fi Distrigaz, Electrica sau Romtelecom, iar uneori şi avizele de circulaţie sau de mediu.

Termenul de valabilitate al unui PUD este de 2 ani.

sursa: http://ghid.imopedia.ro/dex/pud-plan-urbanistic-de-detaliu-227.html

0 Shares