26 septembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Situația guvernului Ciucă este încă în coadă de pește. PSD va vota un guvern minoritar PNL-UDMR doar dacă în programul de guvernare vor fi prinse cele zece priorități ale social-democraților.

”Priorităţile românilor nu sunt nici crizele politice, şi ştim cine le-a provocat, USR şi PNL. Cred că priorităţile rămân facturile la energie şi pandemia. În acest moment, PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuţie a fost cu premierul desemnat, căruia i-am trimis cele zece priorităţi ale PSD, eventual să le prindă în programul de guvernare şi rămânând ca domnia sa să ne trimită programul de guvernare, cât mai repede”, a spus Ciolacu, luni, la sediul central al partidului. 

https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/videos/663445191307880

”Am discutat cu domnul Marcel Ciolacu la telefon, a rămas să analizăm cele 10 măsuri prioritare ale lor și să finalizăm programul nostru de guvernare. Am terminat programul de guvernare, iar acum vom discuta cu cei de la USR. Suntem dispuși să discutăm cu oricine putem realiza un Guvern. Mandatul la nivelul partidului este acesta: să căutăm susținere pentru un guvern minoritar. Eu caut soluții pentru a trece guvernul în Parlament. Avem 10 zile, am consumat o treime din timp. Finalizăm această etapă și apoi vom face o analiză”, a spus Nicolae Ciucă.

”USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloș era premier desemnat, prima noastră opțiune a fost refacerea coaliției, partenerii ne-au respins ” , a precizat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares