22 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Cinci ani. Atât durează în România un banal proces pentru constatarea încălcării unei autorizații de construire. Poliția Locală a dat în judecată proprietarul unei clădiri pentru că ridicase pe barba lui încă două etaje și a avut câștig de cauză după cinci ani.

Mai toți craiovenii au trecut pe lângă ciudățenia arhitecturala de pe Calea Severnului. Este vorba de blocul de patru etaje la care s-au adăugat ilegal încă două situat la Groapă, lângă Scoala nr.12.

Povestea începe în 2016 și este reltatată chiar de poliția Locală Craiova, Disciplina în Construcții.

Polițiștii locali au dispus, în anul 2016, când se lucra la nivelul 5, sancționarea contravențională a dezvoltatorului imobiliar, oprirea imediată a lucrărilor și intrarea în legalitate (prin aducerea construcției la forma autorizată, sau prin obținerea autorizației de intrare în legalitate). Ignorând cele dispuse de polițiștii locali din cadrul structurii de disciplină în construcții, dezvoltatorul a construit și nivelul 6, tot fără autorizație și fără a depune demersuri pentru obținerea acesteia. Polițiștii locali au aplicat o nouă sancțiune, dispunând oprirea lucrărilor. Întrucât, proprietarul clădirii nu s-a conformat, a fost sesizată instanța de judecată, care a admis acțiunea și a dispus desființarea etajelor neautorizate și aducerea construcției la stadiul autorizat de către Primaria Municipiului Craiova

După mai bine de 5 ani de procese, hotărârea a fost investită cu titlu executoriu și s-a trecut la executarea acesteia de către un executor judecătoresc. În urma procedurilor efectuate de către Poliția Locală și executorul judecătoresc, în această perioadă, dezvoltatorul imobiliar a trecut la desființarea nivelurilor 5 si 6 ale construcției, cu forțe proprii, pentru a se conforma hotărârii judecătorești irevocabile și pentru a evita plata cheltuielilor de executare și demolare. Executorul judecătoresc urmează să stabilească dacă acesta a dus la îndeplinire titlul executoriu în limitele dispuse de către instanța de judecată.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares