17 aprilie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Investițiile derulate de Consiliul Județean (CJ) Dolj la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova continuă cu amenajarea incintei unității sanitare, a declarat președintele CJ, Ion Prioteasa, care a precizat că este vorba despre un demers cu o valoare de aproximativ 2,4 milioane de euro, ce vizează o suprafață totală de peste 4 hectare.

„În cursul acestei săptămâni, a fost semnat contractul pentru proiectarea și executarea lucrărilor pe care dorim să le realizăm în curtea Spitalului Județean și prin care ne-am propus să reconfigurăm complet această zonă, măsurând peste 40.000 de metri pătrați. Una dintre componentele principale ale proiectului constă în modernizarea parcărilor existente, dar și în crearea unora noi, astfel încât suprafața cu această destinație va urca de la aproximativ 5.000 la peste 14.000 de metri pătrați. Astfel, vor fi asigurate, în total, aproape 700 de locuri pentru autovehicule, destinate atât angajaților SCJU Craiova, cât și studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie sau persoanelor venite în vizită la pacienții internați aici, ceea ce se traduce într-un flux de câteva mii de oameni în fiecare zi. Ne vom preocupa, totodată, de reabilitarea aleilor și a drumurilor de acces, precum și de reamenajarea spațiilor verzi, sens în care este prevăzută și montarea de bănci și foișoare. De asemenea, va fi realizat un sistem modern de iluminat pentru întreaga incintă a spitalului, dar și unul pentru supravegherea video. Această nouă inițiativă se înscrie în strategia Consiliului Județean, care, în ultimii ani, a sprijinit sectorul sanitar printr-o serie de investiții, multe dintre ele concentrate în jurul SCJU Craiova, unde în prezent se află în desfășurare lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primire a Urgențelor, dar și reparațiile derulate etapizat, etaj cu etaj, în cadrul unui proiect în sumă totală de 4 milioane de euro“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Contractul pentru amenajarea incintei Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, cu o valoare de 11.534.308,4 lei, inclusiv TVA, a fost atribuit societății Domarcons SRL. Durata de realizare este de 12 luni, dintre care 4 luni sunt prevăzute pentru elaborarea documentației tehnico-economice, iar 8 luni pentru executarea lucrărilor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares