28 noiembrie 2023
0 0
Read Time:5 Minute, 11 Second

Președintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, a schițat liniile directoare pentru perioada următoare: locale și parlamentare
„Nu pot să spun neapărat în completare, dar în concluzie, lucrurile stau în felul următor: astăzi validăm candidaturile pentru cele 111 localităţi din judeţul Dolj. La Municipiul Craiova, candidat pentru funcţia de primar, pentru un mandat de 4 ani de zile, va fi Lia Olguţa Vasilescu. La Consiliul Judeţean, va fi Cosmin Vasile. Tot astăzi, voi propune colegilor mei să votăm primele două locuri pe lista de candidaţi pentru Senatul României. De ce de astăzi – pentru că nu aş vrea că începând de azi să se gândească vreun coleg de la Bucureşti sau de aici că ar putea să reprezinte Doljul – sau PSD Dolj – în Senatul României. Primul loc pe listă va fi Dl. Ion Prioteasa, propunerea mea, al doilea loc pe listă va fi domnul Mihai Genoiu, tot propunerea mea pe care o s-o fac colegilor mei. Domnul Genoiu avea şi opţiunea să continue la Camera Deputaţilor, dar prietenia cu dl. Ion Prioteasa l-a „forţat” să-şi continue drumul doar împreună cu domnul Prioteasa, aşa că cei doi senatori pe care o să-i vedem din toamnă în Senatul României sunt cei pe care îi aveţi astăzi în faţa dvs. În altă ordine de idei, ne propunem să câştigăm preşedinţia Consiliului Judeţean şi n-avem nicio emoţie, ne propunem să luăm peste 50 la sută din voturi la Consiliul Judeţean şi nu avem niciun fel de emoţie, sigur că am vrea să luăm şi peste 50 la sută de mandate, care nu se iau neapărat cu 50 la sută din voturi, dar nu ne punem problema aceasta în privinţa Judeţului Dolj, ne propunem să câştigăm primăria Municipiului Craiova şi nu avem nicio emoţie, ne propunem să câştigăm şi aici 50 la sută din voturi sau din mandate, dar aici într-adevăr dacă vorbim de voturi e mai greu, dacă vorbim de mandate, nu ştim exact care sunt partidele care fac pragul şi cum se ditribuie, însă, dacă vreţi, provocarea noastră este aceasta, de a avea majoritate în Consiliul Local Craiova şi să nu fim în situaţia să negociem cu unii sau cu alţii proiectele, târguieli care s-au făcut de-a lungul timpului. Aşa că oamenii care au încredere în noi şi în proiectele noastre, în afară de candidatul la funcţia de primar, ar trebui să susţină şi echipa cu care candidatul nostru vine.

https://www.facebook.com/Oltenia3TV/videos/658122021457857/

În perioada imediat următoare, până definitivăm lista sau până vom vota lista de candidaţi pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, sunt o serie de personalităţi care au probat în viaţa lor privată, administrativă, politică, business, job, fiecare pe unde au fost, şi cu care ne-am dat mâna şi pe care urmează să-i prezentăm în perioada următoare ca făcând pare din echipa de consilieri locali sau judeţeni, alături de oamenii care deja sunt în PSD şi care deja au experienţă şi care au probat de-a lungul timpului alături de PSD.

Nu aş vrea să intru într-o retorică de modernizare sau de nemodernizare a partidului, dar intru într-o retorică în care spun că e nevoie şi de forţe proaspete, de oameni care să vină din zona societăţii civile, e nevoie de oameni care să vină, câteodată, cu o mentalitate din afară, care să ne mai tragă de mânecă dacă greşim. Totuşi, dacă ne uităm la rezultate şi la credibilitatea pe care o avem nu putem să spunem că am greşit foarte mult în comparaţie cu alte partide sau în comparaţie cu alte judeţe, dar sunt sigur că mai avem de perfecţionat şi cred că acest lucru ne va ajuta.

Aşa că staţi pe aproape, pentru că uşor-uşor vă vom prezenta şi oamenii cu care vom merge în faţa alegătorilor la consiliul judeţean, respectiv consiliul local. Ne propunem, la nivelul judeţului Dolj, să câştige în peste 80 de unităţi administrativ-teritoriale candidaţii noştri. Avem o evaluare şi avem o variantă, să-i spunem pesimistă, în care sunt minim 80. Avem şi o variantă mai optimistă în care cifrele sunt ceva mai mari, dar lucrurile acestea ţin deja de bucătăria internă şi urmează să finalizăm criteriile de performanţă pentru fiecare zonă şi fiecare localitate în parte, dar sunt încrezător că rezultatele vor fi bune.

Profit şi eu de moment să le spun, în primul rând, felicitări tuturor colegilor care sunt primari sau care au făcut administraţie în aceşti patru ani de zile, pentru tot ce au făcut şi ştim că dacă ne aflăm unde ne aflăm în momentul acesta ne aflăm cu eforturile fiecăruia dintre ei, acolo unde a trebuit să-şi desfăşoare activitatea. Mă înclin în faţa lor. Vă spun că sunt extrem de bucuros că avem între organizaţia judeţeană a PSD şi organizaţia municipală o relaţie extraordinară, de colegialitate, de prietenie şi că nu aţi văzut în ultimii ani de zile niciun conflict între noi, nicio ceartă între noi, ceea ce nu se întâmplă în alte partide sau în alte judeţe, ceea ce arată că această modalitate în care fiecare înţelege ce are de făcut şi înţelege că răspundem toţi în faţa cetăţenilor şi nu avem competiţii interne ne-a adus în situaţia în care plecăm la luptă cu şansa întâi şi plecăm la luptă nu să ne punem problema „cine câştigă”, ci ca să ne punem problema „cu cât câştigăm”.

Lucrul acesta mă face, repet, să fiu mândru şi mulţumit de echipa pe care o avem şi le mulţumesc şi celor din echipa politică a PSD, nu numai celor care sunt administraţie, pentru că au reuşit în această perioadă, o perioadă de doi – trei – patru ani în care eu nu am reuşit să fiu atât de aproape de colegii mei, pentru că ba a trebuit să fiu la Bruxelles sau să fiu acasă pentru că a trebuit să ne autoizolăm toţi, să țină echipa unită. Propunerile președintelui PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, au fost votate cu unanimitate de voturi de membrii Comitetului Executiv Județean. Indiferent dacă alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie sau la o dată ce va fi stabilită ulterior, PSD Dolj este pregătită, în orice moment, să intre în cursa electorală, cu cei mai buni candidați!”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares