29 februarie 2024
0 0
Read Time:3 Minute, 57 Second

Președintele PSD Dolj, Iulian Claudiu Manda, deschide lista de candidați a organizației pentru Senatul României. Membru al Parlamentului încă din anul 2004, liderul social-democrat vorbește despre desfășurarea campaniei electorale, listele de candidați ale organizației județene și principalele obiective ale Programului de guvernare al PSD.

claudiu manda vot

 Reporter: Care sunt atuurile listelor de candidați ale PSD Dolj?

Iulian Claudiu Manda: Cu siguranță că, dintre toate organizațiile de partid din județul Dolj, PSD propune cea mai bună echipă pentru Parlamentul României. Venim cu mulți oameni tineri, cu multe nume noi. Pe listele noastre se regăsesc și numeroase femei, colege care deja au confirmat în politică și în administrație. Sunt convins că, prin activitatea din Legislativ, viitorii noștri deputați și senatori ne vor face mândri.   

 R: Cum caracterizați derularea acestei campanii electorale?

I.C.M.: PSD Dolj nu și-a propus nici să-și atace contracandidații, nici să irosească timp și energii răspunzând la atacuri. Îi lăsăm pe oamenii fără idei, fără soluții, oamenii fără variante și fără un program politic să-și axeze campaniile pe denigrare. În schimb, noi credem că important este ca alegătorii să știe între ce proiecte pot opta, pe 11 decembrie. De aceea, ne-am propus să prezentăm în campanie soluțiile PSD pentru toate categoriile din România, pentru că noi vom ști să-i reprezentăm în Parlament pe toți românii, nu doar pe unii sau pe alții dintre ei. Venim în fața tuturor și le spunem nu doar ce vrem să facem, ci și cum vom face.

R: Ce trebuie să știe doljenii că se va întâmpla după ce PSD va reveni la guvernare?

I.C.M.: Important este să compare, să vadă cum sunt lucrurile acum, care este credibilitatea celorlalți candidați și a partidelor. Noi am promis, înainte de a veni la guvernare, în 2012, că vom reduce taxele și le-am redus. Am promis că vom da înapoi banii tăiați de Guvernul Boc și i-am dat. Am promis că vom mări pensiile și salariile, le-am mărit. Am promis că vom face investiții și am făcut. În Dolj, de exemplu, putem compara cele 50 de miliarde de lei vechi, care au intrat în județ în anii Guvernului Boc, cu sumele alocate în timpul Guvernării Ponta, când au intrat, în primul an, 700 de miliarde, în al doilea – 800 de miliarde, iar în al treilea an s-au semnat contracte pentru 3.000 de miliarde, proiecte de infrastructură și dezvoltare rurală.

În continuare, propunem măsuri pentru dezvoltarea României: eliminăm impozitul pentru utilajele agricole, precum și TVA la materiile prime și  serviciile din agricultură. Am eliminat deja 102 taxe, în Parlament. Vom reduce contribuțiile la asigurările sociale, vom crește salariile și pensiile. Pentru întregul nostru program de guvernare, există resursele financiare necesare.

Știm să atragem fonduri europene și am dovedit-o, iar dacă Guvernul Boc n-a trecut cu absorbția de 6%, dacă tehnocrații sunt 0 la acest capitol, iată că Guvernul Ponta a ajuns la 70% absorbție. Aducem în țară bani europeni care vor fi investiți în proiectele mari, în construirea de autostrăzi și spitale. Aceasta este soluția să repornim motoarele economiei, să dezvoltăm clasa de mijloc, să creăm locuri de muncă bine plătite și să avem bunăstare în România.

R: Cât de mult contează implicarea primarilor în această campanie electorală?

I.C.M.: Fără îndoială că aportul primarilor este important, cu atât mai mult cu cât ei au o credibilitate confirmată în fața comunității care le-a acordat votul. Deși programul de guvernare rămâne principalul „motor“ pentru PSD, ne bucurăm să vedem implicarea primarilor în această campanie crucială pentru viitorul României. Ei au înțeles foarte bine că miza acestor alegeri este ce țară vom avea în următorii patru ani și de cine va fi ea condusă; dacă va fi condusă de români pentru români sau de oameni plătiți și puși din afară, care cu siguranță că nu vor conduce pentru binele românilor.

R: Care este obiectivul politic al PSD Dolj în aceste alegeri?

I.C.M.: Ne dorim să aducem cât mai multe voturi, să obținem un rezultat mai bun decât cel de la alegerile locale. Vrem să fim județul cu cele mai bune performanțe din țară și am convingerea că, după scrutinul din 11 decembrie, ne vom clasa pe locul I. Atunci vom analiza ce a mers bine și ce a mers mai puțin bine, ce trebuie păstrat și ce trebuie schimbat.

Noi formăm o echipă bine sudată, cu tineri dornici de afirmare, pregătiți să demonstreze de ce sunt capabili, și cred că aici se regăsește secretul succesului în PSD Dolj. Acest lucru ne face să fim încrezători că organizația noastră are un viitor promițător, că va avea rezultate din ce în ce mai bune.

Comandat de PSD Dolj,  executat de SC CITYNET ADVERTISING SRL. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares