21 mai 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 32 Second
„Le mulțumesc celor din zona executivă că au făcut posibil acest proiect, îi felicit pe cei care au câștigat licitația și le spun că Oltenia își dorește foarte mult acest drum expres, și ne-am dori și ca perioada de proiectare și execuție să nu se încadreze în maximum perioadei din contract.
Aș vrea să spun tuturor cum au început lucrurile:
· în decembrie 2016, după ce am obținut mandatele de parlamentari, spuneam de fața cu toți, în această clădire, că plecăm la București pentru un mandat de patru ani și că dacă ne întoarcem fără autostradă, va fi un mandat pierdut pentru Oltenia;
· în ianuarie 2017, am avut o discuție în partid, cu domnul președinte Dragnea și primul lucru pe care ni l-am dorit a fost să avem un secretar de stat la Ministerul Transporturilor, domnul Ovidiu Flori, și singurul lucru pe care i l-am cerut a fost să ne ajute, să ne sprijine, ca acest proiect, atât de dorit, să înceapă, să prindă viață;
· 06 aprilie 2017, am avut Comitet Executiv Național la Sinaia, unde împreună cu președinții organizațiilor județene din Oltenia, cu domnul Dragnea, am optat pentru drum expres. La vremea respectivă ne spuneau cei de la Ministerul Transporturilor că pentru autostradă ar trebui să ne gândim la o perioadă de 7 ani, documentare, proiectare, execuție, că așa stau lucrurile în România. Și cea mai bună soluție ar fi ca unui proiect mai vechi de drum expres, să i se actualizeze indicatorii și să se dea drumul la treabă. Ne spuneau de atunci că ne putem gândi la 4 ani de zile. Am crezut că glumesc și am sperat ca aceasta să fie perioada cea mai mare;
· la data de 07 aprilie 2017, venea în vizită, la Craiova, primul ministru al României de atunci, domnul Sorin Grindeanu, la Ford, și anunța oficial că Guvernul declanșează oficial procedura de licitație pentru acest drum expres.
După data de 07 aprilie 2017, ne aflăm la un an și jumătate, în situația în care putem să semnăm doar pentru jumatate din obiectiv.
Au fost patru tronsoane, toate scoase la licitație pe aceeași procedură. Au fost contestate în instanță. Doua dintre ele au ajuns la un complet de judecată, celelalte două la un altul. Un complet a spus ca are dreptate Ministerul si alt complet, pe aceeași lege, a spus că nu are dreptate.
Pe celelalte două trosoane probabil că se va relua procedura. Unde a câștigat Ministerul, după un an și jumătate, suntem în faza în care semnăm. Să sperăm că nu o să dureze încă un an și jumătate semnarea pentru celelalte două trosoane. Să mulțumim instanțelor de judecată că pe aceeași lege avem decizii diferite. Poate că aici ar trebui ca România să înțeleagă că mai are de lucru.
Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment, să îi mulțumesc domnului ministru Răzvan Cuc, domnului ministru Felix Stroe, domnului ministru Lucian Șova, domnului fost director al CNAIR Ioniță Ștefan și actualului director CNAIR Narcis Neaga”, a spus Claudiu Manda.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares