15 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

O banală intervenție chirurgicală s-a dovedit fatală pentru un craiovean. A mers cu toată încrederea la o clincă privată din Craiova pentru o operație de amigdalite. În dimineața zilei de 22 martie a fost programat iar spre seară a fost externat. Numai că pacientul nu s-a simțit deloc bine după operație. După cinci zile, perioadă în care a tot vorbit cu medicul care l-a operat și chiar s-a dus la un consult, a ajuns la Spitalul de Urgență din Craiova în stare gravă. A fost investigat la ORL și s-a decis montarea unui stent pentru reducerea sângerării. Din păcate, bărbatul a decedat. Expertiza medico-legală arată că i-a fost secționată carotida.

Fratele victimei a depus plângere la poliție și Colegiul Medicilor.

“La data de 1 aprilie a.c.,  polițiști din cadrul Secției 5 Poliție  Craiova au fost sesizați prin plângere de un bărbat din Craiova, cu privire la faptul că fratele său, de 40 de ani, din aceeași localitate, ar fi decedat ca urmare a nerespectării prevederilor legale ori a măsurilor de prevedere în exercitarea profesiei, de către personalul medical dintr-o clinica privată din Craiova, în perioada în care s-a aflat sub supraveghere medicală, în clinica respectivă. Cel în cauza a decedat la Spitalul de Urgență nr. 1  Craiova în ziua de 1 aprilie a.c. În cauză, polițiștii  au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă iar cercetările au fost preluate de catre polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Craiova”, precizează IPJ Dolj.

Ce presupune operația?

Potrivit Medlife.ro, decizia de a interveni chirurgical este luata in urma unei analize clinice atente si a examenelor de laborator. In anumite cazuri, chirurgul ORL se consulta cu medicul reumatolog, cu medicul anestezist si cu alti specialisti. Chirurgia amigdalelor se poate face fie in maniera clasica fie prin coblatie.

Foto: facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares