22 februarie 2024
0 0
Read Time:49 Second

Posibilitatea comasării alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, în septembrie 2024, este o opțiune luată în calcul şi de PSD, au declarat surse oficiale din partid. Scenariul a fost discutat inițial în interiorul PNL și ar presupune ca noul președinte să fie ales până la finalul lunii noiembrie și să aștepte finalizarea mandatului lui Klaus Iohannis în luna decembrie.

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-26787488-comasarea-alegerilor-locale-primul-tur-alegerilor-prezidentiale-luata-calcul-psd-care-este-miza-surse.htm

Miza acestui scenariu constă în mobilizarea eficientă a electoratului marilor partide. Mai exact, „în alegerile locale primarii sunt direct interesați și implicați să obțină cât mai multe voturi. Prin comasarea celor două tipuri de alegeri, partidele sistem folosesc la maxim resursele și beneficiază de mobilizarea și maximizarea voturilor, obtinând scorurile cele mai bune atât la locale cât și la prezidențiale. În plus ar putea fi marginalizată candidatura la prezidențiale a lui George Simion”, susțin surse politice pentru HotNews.ro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares