17 aprilie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

O cunoaștea criminalul din Botanică pe fata de 14 ani ucisă cu sânge rece? La această întrebare încearcă să răspundă și anchetatorii. În comunicatul dat publicității miercuri, procurorii au folosit exprimarea aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri. Ceea ce înseamnă că la acest moment al anchetei, procurul de caz nu este convins că atacatorul, Alexandru Fojică nu le cunoaștea pe victime. Sau cel puțin pe una dintre victime, respectiv pe Mellis. Lucrul confirmat și de avocatul acestuia: Am insistat și eu și doamna procuror dacă o cunoștea – în special pe fată – și, de trei ori, a spus că nu. Nici pe băiat.

Așadar, atacatorul neagă faptul că le cunoaștea pe victimele sale. Fapt care îl avantajează dacă ne gândim la încadrarea juridică, conflictul spontan fiind în favoarea lui. Totuși, acesta trebuie să explice ce căutau în rucsac cuțitul de vânătoare, masca și mănușile. Potrivit avocatului, după spusele clientului său , cuțitul se afla în rucsac uitat de un an. Explicație care nu prea stă în picioare pentru că dacă era uitat nu știa că-l are în rucsac la momentul atacului. Și de ce a plecat de la Calopăr la Craiova cu mănuși și masca în rucsac? Sunt elemente care mă determină să afirm că plecase la vânătoare. De altfel, în spațiul public a apărut o declarație în care o prietenă a Melissei susține că elevul de la Liceul Militar era fostul iubit al fetei și că ar fi fost o răzbunare din dragoste. Afirmație care se va confirma sau infirma în următoarele zile. Dacă se confirmă, atunci aveam de a face cu o crimă cu premeditare și nicidecum cu un conflict spontan.

„A spus că nu-i cunoștea pe cei doi. De trei ori l-am întrebat, și eu și doamna procuror. A zis că nu-i cunoștea. A trecut pe lângă ei, s-a uitat la fată insistent, fata s-a uitat la el, iar celălalt băiat care era cu fata i-a reproșat de ce o privește așa, i-a dat doi pumni în falcă și-n stomac. Clientul meu a avut atunci un exces de furie, a deschis rucsacul, a scos mănușile și cuțitul. S-a dus după băiat, l-a doborât, l-a înjunghiat, după aceea s-a dus după fată pentru că îi era frică să nu spună ce a văzut. Asta a fost motivația lui. Și-a pus masca și a fugit spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice”

Avocat

În timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri,  a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 cm, cu care a înjunghiat-o  iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară.

Parchet
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares