24 februarie 2024
0 0
Read Time:3 Minute, 11 Second

La o zi după ce a anunțat clubul din Bănie că interzice difuzare cântacelor „Cântec pentru Oltenia” și „O iubire alb-albastră” în interpretrea sa , Constantin Ciri Maier și-a explicat gestul fiind apostrofat de sute de fani:  Conflictul meu nu are nicio legătură cu echipa de fotbal, pe care o venerez de peste 50 de ani, de când eram junior la Ştiința! Are legătură cu vremelnicii şi ingrații conducători actuali! Echipa, într-o formulă sau alta, va dăinui peste ani şi ani, aşa cum, sunt convins, vor dăinui şi cântecele interpretate de mine fiind, spune lumea, două entități inseparabile,ca două „ființe ” contopite prin simbioză! De aceea vă rog să nu dați conotații care nu-şi au rost gestului meu, născut dintr-o inimă cumplit rănită şi îndurerată! Îmi place să cred şi că cine trebuia cu adevărat să înțeleagă a înțeles şi m-a aprobat,fie şi tacit! Fac un apel la diferiții postaci să dea dovadă de o minimă educație şi să se abțină de la jigniri de celor proferate până acum!”

După ce a postat pe facebook replica de mai sus au început comentariile, cel mai virulent fiind fostul prefect de Dolj, Constantin Răducănoiu.

Dialogul de miezul nopții dintre Ciri și C. Răducănoiu

Pentru Ciri Mayer, prietenul meu, toata compasiunea! A fost si ramane un om respectabil!  Numai ca aceasta izbucnire de orgoliu e nejustificata… O spun sincer, cu prietenie fata de el… Draga Ciri, ai o varsta,avem o varsta, suntem muritori, da? Pai vocea ta poate ramane peste veacuri cantand imnul compus de nemuritorul ADRIAN PAUNESCU, pe care ar trebui sa-l elogiezi si-n sculare si-n culcare!  Daca procedezi asa , cand vei muri, peste trei zile toata lumea o sa uite de tine!! De ce nu vrei sa ramai vesnic? Atunci cand te-au aplaudat, pe stadion, la inaugurare peste 30 de mii de spectatori ti-a placut? Ei erau fanii Universitatii Craiova si de aceea te-au ovationat! Revino-ti la starea initiala! Modestia este de succes, chiar si pentru „vedete”…

Pentru C.Răducănoiu: „Versurile au fost scrise de Adrian şi nu de Andrei Păunescu,care a fost la inaugurare! De ce era normal să fie în piață FIUL autorului textului, a cerut, cumva permisiunea moştenitorilor compozitorului? Tocmai, nu vreau să monopolizez interpretarea imnului ci, din contră, las posibilitatea şi altora să-l cânte! Poate chiar mai bine! (…)De ce amesteci fanii Craiovei, pe care îi respect şi îi iubesc, în această situație? Eu îl elogiez pe marele poet în toate situațiile în care este cazul! „În sculare şi-n culcare”,cum zici tu, sunt obligați s-o facă cei care au avut mult, enorm de mult de câştigat de pe urma slujirii lui! Numai de lipsă de modestie nu pot fi acuzat, o ştii prea bine! Ar trebui să te bucuri că, de-acum încolo, o să-l cânte fiul binefăcătorului tău!”

De unde a plecat scandalul

Ciri Mayer s-a supărat pe club pentru că nu a fost invitat să cânte la spectacolul din Pița Mihai Viteazul unde s=a sărbătorit câștigarea Cupei României. „Azi m-au ignorat total, ca pe ultimul om. La toate ocaziile mă duc și le cânt, fără bani, fără vreo pretenție de nicio natură. Nici măcar invitații la meciuri. Acum cheamă pe altcineva să le cânte. Ok, să stea să le cânte, dar imnul meu să nu-l mai difuzeze. Am trimis o sesizare către club și mâine o trimit și cu înregistrare ca să nu zică apoi că n-au primit. Îi acționez în judecată în caz contrar. Nu sunt autor al muzicii, dar sunt interpret. Nu există cale de împăcare, nu e prima dată când acești nesimțiți îmi fac asta. Și la meciul cu Steaua, ultimul pe «Oblemenco», la fel au făcut”, a zis „Ciri” Mayer pentru gsp.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares