23 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Costeluș a pierduit procesul cu ANI de la Înalta Curte și este pasabil să piardă mandatul proaspăt câștigat cu 90 la sută. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Gheorghe Ilie s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filişanu” din Filiaşi. 

Speța lui Costeluș este identică cu cea a primarului din Băilești. La fel ca și Costeluș, Pistrițu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2 august 2012 – 28 martie 2013, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Liceului «Mihai Viteazul» Băileşti“.

Mai mult, și Pistrițu a pierdut procesul cu ANI la Înalta Curte de Casație și Justiție. Pimarul din Băilești a formulat o cerere de revizuire a hotărârii instanţei din martie 2016. Pe ce s-a bazat Pistrițu: a invocat dosarul în care edilul comunei doljene Rojişte, Ionel Nedelcu, a fost declarat incompatibil. ANI a stabilit că primarul Nedelcu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 septembrie 2012 – 30 septembrie 2013. Ar fi deţinut simultan cu funcția de primar și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Rojiște. Nedelcu a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Craiova unde a pierdut. A urmat recursul, iar pe 4 octombrie 2017, Înalta Curte a admis recursul formulat de Nedelcu și a dispus anularea raportului ANI.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares