23 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Acţionarii CSU neagă faptul că au purtat negocieri pentru vânzarea clubului după ce în presă au apărut informaţii legate de o preluarea a echipei de către un om de afaceri german.

csu

COMUNICAT CSU:

În legătură cu informațiile apărute ieri pe site-urile de specialitate Universitatea Craiova face următoarele precizări:

Acționarii nu au purtat negocieri privitor la vânzarea Universității Craiova. În primul rând Universitatea Craiova nu poate să fie obiectul unei vânzări, ci doar al unui transfer cu titlu gratuit, dar cu garanții solide că aceia care vor prelua echipa vor face mai mult decât actualii acționari. Clubul va aparține întotdeauna orașului, de aceea nimeni din cadrul lui nu-și va permite vreodată să facă trafic cu sentimentele suporterilor alb-albaștri. Ne-am implicat pentru că ne pasă de Știința, pentru că ne-am bucurat și am suferit pentru ea, pentru că ne-am dorit și am visat o nouă echipă mare la Craiova. Pentru ca Universitatea trebuie sa aiba prezent și viitor, nu doar trecut. Numele „investitorilor germani“ ne sunt total necunoscute. Precizăm totodată că nimeni nu a cerut un audit suplimentar al clubului și drept urmare nu s-a făcut unul până în prezent, exceptându-le pe cele stabilite prin lege.

Referitor la informația potrivit căreia Universitatea Craiova se bazează „aproape exclusiv pe banii din drepturile de televiziune“ precizăm urmatoarele:

În sezonul competițional 2015-2016, veniturile din drepturile tv au însumat 1.885.000 Euro, ce au fost încasați în doua tranșe: 1.050.000 Euro în vara lui 2015 respectiv 835.000 Euro în februarie 2016. Cheltuielile pentru perioada aferentă aceluiași sezon au însumat 5.770.000 Euro, rezultând un deficit de 3.885.000 Euro. Peste 3.000.000 au fost acoperiti de acționari, iar diferența din venituri din publicitate și bilete. Actualii investitori ai Universității Craiova se consideră simpli custozi ai acțiunilor clubului. Așa cum ei au apărut în viața Științei atunci când Bănia risca să dispară de pe harta fotbalistică, la fel se poate ca alți investitori să le ia locul sau să vină alături în proiectul Științei, pentru a asigura continuitate, progres și un viitor mai bun. Dar o astfel de mutare se va face transparent, cu girul reprezentanților locali și ai fanilor Universității.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares