23 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

guta pnl

Plecarea lui Mişu Voicu din organizaţia de la Dolj scoate la iveală o situaţie tensionată între  liberali şi pedelişti. Frecuşurile dintre cele două organizaţii durează de ceva vreme însă în ultimele zile au explodat pur şi simplu, ducând la fuga lui Mişu Voicu de la Dolj. Sursele PUNCT OCHIT vorbesc despre un război pe faţă între Mihai Voicu şi Marian Jean Marinescu.

Picătura care a umplat paharul a fost decizia vechilor liberali de a-l readuce în partid pe Mircea Guţă. Când a auzit despre intenţia vechilor liberali, Marian Jean Marinescu a luat foc. „Nu voi accepta niciodată pe Guţă candidat din partea PNL”, le-ar fi spus europarlamentarul. Voicu a încercat să-l convingă pe Marinescu de avantajul pe care l-ar aduce Guţă în contextul electoral complicat de la Calafat, însă europarlamentarul nu s-a lăsat înduplecat. Voicu  a postat pe facebook o poza cu Mircea Guţă la sediul PNL cu următorul mesaj: Liberalii au cea mai puternică echipa la Calafat. Ca de obicei.

O altă  luptă între cei doi lideri a fost candidatul PNL la Primăria Bechet. În timp ce pedeliştii îl susţineau pe Titi Ionele, liberalii l-ar fi vrut pe Şercău considerând că acesta din urmă are mai multe şanse. Din nou s-au lovit de refuzul categoric al lui Marian Jean Marinescu.

Cum foştii pedelişti au majoritatea în Biroul Permanent Judeţean, Marian Jean Marinescu a reuşit să-şi impună deciziile prin vot.

Un alt motiv de gâlcevaă între pedelişti şi liberali a fost prezenţa lui Dan Mogoş în conducerea partidului. Aceştia i-au cerut lui Voicu să-l retragă, Voicu s-a făcut că plouă spre stupefacţia pedeliştilor.

mogos

Luni, Mişu Voicu a venit special la Craiova pentru a-şi anunţa apropiaţii că va renunţa la şefia PNL Dolj. Aceştia au rămas cu gura căscată când au auzit decizia lui Voicu.

 Mişcarea lui Mişu Voicu de a părăsi organizaţia de la Dolj trebuie văzută în următoare cheie: nu-şi mai asumă rezulatatele pe care le va lua PNL Dolj la alegerile din iunie. Voicu transferă astfel presiunea rezultatului către pedelişti.

Mingea este în terenul conducerii centrale a partidului care are de ales: ori îl lasă pe Marian Jean Marinescu preşedinte unic, ori îl schimbă, surse oficiale vorbind despre faptul că este posibil ca şefia organizaţiei să fie preluată de Nicolae Giugea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares