19 mai 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 33 Second

Radio Horion este primul post particular de radio aparut în Craiova in baza Legii Audiovizualului si a licentei de emisie cu numarul R 111 din 01 martie 1995.  Vocile redactorilor postului de radio Horion s-au facut auzite pentru prima data in eterul craiovean pe 5 septembrie 1995 pe frecventa 103,6 MHz.

Radio Horion -  21 ani sigla

De atunci radio Horion emite non stop. Radio Horion a fost conceput ca un post axat pe informatii, muzica, animatie si emisiuni tematice care sa fie accesibile si pe gustul unui numar cât mai mare de ascultatori de toate vârstele si profesiile. Inca de la debut radio Horion a colaborat cu prestigiosul post de radio BBC sectia româna, colaborare care s-a materializat în pregatirea unor redactori la Scoala de Jurnalistica BBC si retransmiterea programelor.

Printre reusitele postului amintim:
Organizarea Galelor Horion integrate ciclului de manifestari cultural-artistice „Zilele Craiovei” în anii: 1997 – 2001;
Asigurarea unor transmisii directe de la cele mai importante evenimente politice, sociale si culturale ce au loc in tara sau in strainatate. Radio HORION a avut in 1997 un corespondent ce a asigurat relatarea evenimentelor din spatiul Schengen, un corespondent special la summit-ul NATO din iulie 1997 de la Madrid precum si un alt corespondent pentru aceeasi perioada la Washington.  Transmisii live – via satelit – a celor mai importante concerte din Europa, organizarea periodica de spectacole si discoteci, implicarea în calitate de partener media în actiuni cu scop caritabil (campanii antidrog, antispaga si antisida), organizarea de concerte live cu cele mai bune formatii românesti. Postul de radio Horion este singurul post privat de radio din Oltenia care are în programul sau mai multe zile dedicate culturii, pline de folclor si zile în care sunt mediatizate evenimentele culturale locale si nationale. Aceasta initiativa a adus postului nostru de radio aprecieri din partea ascultatorilor si distinctii oferite de institutiile de cultura din. De asemenea, postul de radio Horion s-a implicat în calitate de partener media si organizator în realizarea festivalurilor „Maria Tanase” si „IoanaRadu”.  Pentru merite deosebite radio Horion a primit în 1997 o nominalizare pentru un premiu PRODFEST. În anul 2000 radio Horion a obtinut la Paris premiul „Arch of Europe” pentru calitatea programelor difuzate.  In 2015 Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania a premiat postul de radio Horion, managerul si realizatorii de emisiuni pentru eforurile neincetate de a pastra obiectivismul, echidistanta si calitatea productiilor difuzate.

Conform sondajelor de opinie realizate de-a lungul timpului de către institutii specializate, radio Horion s-a aflat mereu în topul preferintelor ascultatorilor craioveni. In efortul de a fi cat mai aproape de voi pentru o perioada cat mai indelungata anul acesta postul nostru de radio a investit sume de bani importante in dotarile tehnice necesare realizarii emisiunilor indragite cat si transmiterii acestora in eter, la un nivel calitativ din ce in ce mai inalt. Avem vesti bune, nu ne vom opri nici in anul ce urmeaza! Luni, 5 septembrie 2016 Radio Horion implineste 21 ani de existenta. Cu aceasta ocazie, va multumim ca ati ramas aproape si va uram “La Multi Ani” alaturi de noi!
Laurentiu Horascu
Director Radio Horion

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares