24 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Surpriza listei scurte în competiţia pentru Capitală Culturală Europeană 20121 a fost fără îndoială Baia Mare. Cei de la Baia Mare au intrat târziu în competiţie, un dosar SF, puţin probabil să se realizeze ce e scris pe acolo. Cu toate acestea, juriul internaţional i-a băgat pe lista scurtă.

gard 1

Cum Comisa Europeană a publicat raportulul juriului am fost curios să văd cum explică The Panel(Juriul) accederea celor de la Baia Mare în selecţia finală. Mai ales că Baia Mare  avea o piatră de moară: zidul segregării, primarul fiind amendat în 2013 pentru această construcţie monstruoasă. Surpriză. Pentru The Panel nu a fost nicio o problemă Zidul Ruşinii. The Pannel a luat de bune zisele primarului: ceteţenii romi sunt principală provocare din punct de vedere cultural şi social pentru oraş. Bun aşa. Dacă Zidul Ruşinii nu provoacă îngrijorări pentru The Panel , nu acelaşi lucru putem spune despre structura de management propusă de Baia Mare. The Panel nu înţelege pe ce se bazează autoritatea decizională. Acelaşi The Panel mai spune că viziunea artistica a fost mai puţin dezvoltată decît se aştepta.

În concluzie, deşi The Panel are „neclarităţi, icertitudini şi îngrijorări” trimite Baia Mare în turul doi al competiţiei considerând că primarul este determinat să ducă la capăt proiectul chiar dacă nu va fi declarat câştigător.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares