
Cum zilele acestea useristii au fost trasi pe dreapta, devenind aproape irelevanti, opinia Comisiei de la Venetia referitoare la Sectia de Investigare a Magistratilor a fost ca o mană cerească. Ce voiam sa spun, statistica dosarelor arata ca activitatea DNA este incarcata inutil și cu investigarea magistratior. Asta daca mergem pe varianta oficiala si nu exista interese ascunse ca dosarele magistratilor să fie musai instrumentate de DNA.
Date furnizate de DNA: Numărul total de investigații privind magistrații înregistrate la DNA în perioada 01.01.2014 – 30.07.2018 (4 ani și 7 luni) a fost de 2.396, dintre care, în aceeași perioadă 1.922 au fost dosare clasate pentru ca s-a constatat că sesizările erau nefondate. Dintre aceste cauze, doar 10,4% au fost sesizări din oficiu. Prin urmare, reiese că majoritatea dosarelor au fost deschise ca urmare a unor sesizări formulate de persoane fizice sau juridice. Potrivit legislației din România, există obligația ca orice sesizare (plângere, denunț) primită de parchete, care îndeplinește condițiile de formă, să fie înregistrată ca dosar penal.” Mai usor cu isteria ca mortul de la groapa nu se mai intoarce.
Si inca ceva, ce nu am vazut preluat de presa din opinia Comisiei de la Venetia. În sfârșit, dacă Legea este menținută așa cum este, Comisia de la Veneția recomandă să se prevadă ca secţia de procurori a CSM sa se ocupe de selecţia procurorilor desemnați să cerceteze infracțiunile judecătorilor și procurorilor pentru a asigura o procedură de selecție competitivă și o delimitare mai clară a unora dintre criteriile pentru numirea (și încetarea acestei numiri) a procurorilor desemnați, precum și o perioadă mai lungă de numire.