0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Curtea de Apel Craiova a decis marţi, printr-o hotărâre definitivă, să caseze deciziile Tribunalului Dolj

„Admite recursul declarat de recurentul pârât Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Admite recursul declarat de recurenta pârâtă LIDL ROMÂNIA SCS. Casează în parte încheierea din data de 13.09.2022 în ceea ce priveşte rămânerea în pronunţare asupra tranzacţiei încheiate în cauză. Casează încheierea din data de 20.09.2022 cu consecinţa casării şi a celorlalte încheieri recurate şi a sentinţei nr. 1640/2023 din 28.09.2022. Trimite cauza spre rejudecare primei instanţei. Definitivă. Pronunţată azi, 05.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova, care a judecat recursul formulat de părţi la decizia Tribunalului Dolj de anulare a autorizaţiei de construire.

Tribunalul Dolj a dispus în septembrie 2023 anularea Autorizaţiei de construire nr. 206/28.06.2021 emisă de Consiliului Judeţean Dolj şi obliga pârâta S.C. LIDL România S.C.S. să desfiinţeze lucrările de construcţii executate în baza acestei autorizaţii de construire în termen de o lună de zile de la rămânerea definitivă a respectivei sentinţe.

Admite acţiunea formulată de reclamantul MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE în contradictoriu cu pârâţii PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN DOLJ şi S.C. LIDL România S.C.S. Dispune anularea Autorizaţiei de construire nr. 206/28.06.2021 emisă de pârâtul Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Obligă pârâta S.C. LIDL România S.C.S. să desfiinţeze lucrările de construcţii executate în baza Autorizaţiei de construire nr. 206/28.06.2021, în termen de o lună de zile de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. Obligă pârâţii, în solidar, către reclamant la 1500 lei cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu expert. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând a fi depus la Tribunalul Dolj.

Prin decizia de marţi a Curţii de Apel Craiova au fost anulate în totalitate hotărârile primei instanţe, inclusiv decizia de a nu se ţine cont de convenţia de împăcare a părţilor, situaţia fiind acum cea dinaintea acestui proces.

Terenurile pe care s-a ridicat depozitul LIDL aparțin în mare măsură familiei primarului din Cârcea, Valerică Pupăză.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares