30 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

Funcţionarii stergeau amenzile unor cetăţeni din calculator şi băgau banii în buzunar. Prejudiciul: 150.000 de euro 

Mai mulţi funcţionari publici de la Direcţia de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Municipiului Craiova au pus la punct un mecanism de fraudarea a banilor publici.   Angajaţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova ştergeau amenziile unor cetăţeni şi băgau banii în buzunar. Au reuşit să sifoneze în acest fel 600.000 de lei. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a dezvăluit că ştia de aceste practici încă din 2012 şi a pus la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile necesare. 

“Poliţiştii doljeni şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova efectuează, la această oră, 24 de percheziţii domiciliare în Craiova, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu. În această dimineată, peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminaliţăţii Economice sprijiniţi de poliţişti din alte structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au descins în 24 de locaţii, la locuinţele unor angajaţi şi foşti angajaţi ai Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Craiova. Persoanele în cauză, bănuite de comiterea unor infracţiuni de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu, au produs prin activitatea infracţională desfăşurată în perioada 2007 – 2014, un prejudiciu ce depăşeşte suma de 600.000 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Ce făceau funcţionarii cu pricina a explicat priamarul Lia Olguţa Vasilescu: „Mai precis, din 2007, aceste persoane stergeau amenzile unor cetateni din calculator si bagau banii in buzunar. Am avut cunostinta despre practicile lor inca de cand am devenit primar. Am pus la dispozitia organelor de ancheta toate informatiile necesare. Le-am dat acestor angajati calificativ nesatisfacator la evaluare, nota 1, ceea ce echivala cu decaderea lor din functia publica. Toti au castigat in instanta si s-au intors inapoi la lucru, continuand aceleasi practici. Astazi sunt audiati si, probabil, vor fi trimisi in judecata. Sper doar ca instanta sa nu ni-i mai trimita inapoi”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares