3 decembrie 2023
0 0
Read Time:6 Minute, 12 Second

UPDATE

POLYSTART: Nu a fost  adusa nici o acuzatie oficiala firmei noastre  si nici unuia dintre angajatii au reprezentantii sai legali

„Azi, 27 noiembrie 2014, Sediul Polystart Impex a fost obiectul unei verificări din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu privire la  proiectul Water Park Craiova, executat de asocierea de firme Delta ACM, Polystart şi UTI. Precizam ca nu a fost  adusa nici o acuzatie oficiala firmei noastre  si nici unuia dintre angajatii sau reprezentantii sai legali. In consecinta, informatiile aparute in presa, nu se confirma. Am fost transparenți cu autoritățile și le-am oferit acces la toate documentele pentru a le sprijini în investigație. In aşteptarea finalizării anchetei şi cu scopul de a proteja investigația și actul de justiție, la acest moment, nu va putem oferi mai multe informaţii. Compania Polystart  are 20 de ani de experienţă pe piaţă şi sute de proiecte implementate cu succes la nivel naţional si international, cu un numar mare de angajati si cu o puternica implicare in viata comunitatii, respectand întotdeauna standardele etice si profesionale”

UPDATE

Primarul Craiovei: Cei vinovati trebuie sa plateasca

„Multumesc jurnalistilor care au prezentat cu obiectivitate stirea si nu au dat curs primului impuls. Primaria Craiova da curs tuturor solicitarilor procurorilor DNA care cerceteaza orice speta, iar cei vinovati trebuie sa plateasca”, a precizat Olguţa Vasilescu.

UPDATE

DNA a început urmărirea penală pentru infracțiunile de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, luare de mită în formă continuată, dare de mită, splălare de bani.

Potrivit DNA, Luis Guilherme Gomes de Almeida, în calitate de director executiv al SC Polystart Impex SRL, cu ajutorul unor persoane cu funcţii de decizie pe care le-ar fi corupt, a desfăşurat acţiuni în direcţia fraudării fondurilor europene angajate în execuţia proiectului „Craiova-Water Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova”, prin înregistrarea în situaţiile de plată aferente cererilor de rambursare a unor lucrări/servicii fictive.

Despre „Craiova-Water Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova” se cunoaşte că este un proiect finanţat prin intermediul P.O.R., Axa Prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenţie 5.2. Crearea, modernizarea, dezvoltarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice, cod SMIS 14794, al cărui beneficiar este Primăria Municipiului Craiova. Valoarea estimată a proiectului este de 86.066.199 lei, din care 30.320.010 lei fonduri comunitare din F.E.D.R., iar antreprenorul general al lucrărilor este asocierea SC DELTA ANTREPRIZĂ CONSTRUCŢII ŞI MONTAJ 93 SRL – SC POLYSTART IMPEX SRL – SC UTI GRUP SA.

Firma desemnată să realizeze dirigenţia de şantier, SC PROJECT THC SRL este administrată de numitul Romanescu Cezar Răzvan.

Cu ocazia întocmirii situaţiilor de plată pentru lucrările realizate în intervalul iulie – decembrie 2013, în cadrul Obiectivului nr. 3 – „Bazine Acoperite”, din dispoziţia lui Luis Guilherme Gomes de Almeida, au fost înscrise în situaţiile de plată cantităţi de materiale care nu au fost utilizate /lucrări care nu au fost executate în fapt, valoarea acestora fiind facturată (aproximativ de 2.350.000 lei).

Pentru crearea aparenţei de veridicitate a decontării contravalorii materialelor/lucrărilor care nu au fost utilizate/executate în fapt, în respectivele situaţii de plată s-au inclus cantităţi de materiale neutilizate/lucrări neexecutate prin raportare la specificaţiile prevăzute în proiectul tehnic. Efectiv, s-a procedat la compararea consumurilor efective cu cele prevăzute în proiectul tehnic  şi s-au inclus în decontări consumuri fictive, specificate însă în proiectul tehnic.

MITA, comision de 1% din valoarea plăților lunare 

În urma investigaţiilor efectuate până acum există suspiciunea că, în schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, solicitate la decontare, precum şi în baza înţelegerilor anterioare, dirigintele de şantier, Romanescu Cezar-Răzvan, a impus directorului executiv Luis Guilherme Gomes de Almeida, încă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie, acordarea unui „comision” în cuantum de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată.

Astfel, din dispoziţia numitului Luis Guilherme Gomes de Almeida, a fost scoasă suma de 20.000 de lei din casieria SC POLYSTART IMPEX SRL care a fost remisă în data de 18.09.2013, ora 15.30, lui Romanescu Cezar-Răzvan pentru ca acesta să avizeze cheltuilile fictive cuprinse în situaţia de plată aferentă lunii iulie 2013.

În aceeaşi zi ar fi fost remisă suma de 1.500 lei şi lui Romanescu Marius Florin, tatăl numitului Romanescu Cezar-Răzvan şi angajat al SC PROJECT THC SRL, cu atribuţii efective pe linia verificării în teren a conformităţii lucrărilor efectuate şi solicitate la decontare, în schimbul sprijinului acordat de acesta în solicitarea la plată a unor cheltuieli fictive.

De o manieră similară s-a procedat şi în cazul lucrărilor efectuate în cursul lunilor octombrie şi noiembrie 2013, numitul Luis Guilherme Gomes de Almeida efectuând demersuri pentru mascarea modalităţii de remitere a comisionului solicitat de Romanescu Cezar-Răzvan.

Perchezițiile au loc la:

-punctul de lucru al SC POLYSTART IMPEX SRL – situat în situat în clădirea „Malmo” din mun. Craiova, bd. Ştirbei Vodă, nr. 30, jud. Dolj

-cele 3 spaţii de lucru folosite de angajaţii SC POLYSTART IMPEX SRL, UTI GRUP SA şi SC DELTA ANTREPRIZĂ CONSTRUCŢII ŞI MONTAJ 93 SRL amplasate în şantierul Waterpark situat în Parcul Tineretului din mun. Craiova, jud. Dolj

-Primăria mun. Craiova, respectiv birourile folosite de funcţionarul Florescu Viorel (et. 1, nr. 110) şi de cei din cadrul serviciului financiar-contabil, situate în mun. Craiova, str. A.I.Cuza, nr. 1, jud. Dolj

-sediul SC PROJECT-THC SRL, situat în mun. Craiova, str. Vasile Conta, nr. 6, jud. Dolj

-sediu secundar/punct de lucru al SC MICROCLIMA SRL situat în mun. Craiova, str. 13 Septembrie, nr. 5, jud. Dolj

-imobilul unde locuieşte numitul Luis Guilherme Gomes de Almeida –situat în mun. Craiova, str. A.I.Cuza, nr. 46, bl. 10A, sc. 1, et. 2, ap. 5, jud. Dolj

sursa: romanialibera.ro

UPDATE

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la Primăria Craiova, în legătură cu proiectul Water Park, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Aceleași surse susțin că printre persoanele vizate ar fi și funcționari din primărie. 

Stire iniţială

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.  În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în mun. Craiova, din care una este o instituție publică, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.  În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Potrivit Agerpres, procurorii fac perchezitii la Primarie si in alte cinci locuri, intr-un dosar care vizeaza proiectul Water Park. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca vizat de ancheta este Luis Guilherme Gomes de Almeida, director executiv al SC Polystart Impex SRL (firma care construieste proiectul Water Park), care ar fi platit comisioane pentru a putea deconta lucrari fictive.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “DNA: POLYSTART dădea comisioane fimei care realiza dirigenţia de şantier pentru a umfla facturile. Lucrări fictive în valoare de 500.000 de euro

  1. […] „Detaliile suplimentare” obținute între timp de presă, arată că de anchetă sunt vizați reprezentanți din conducerea firmei Polystart a lui Cristian Dobre – una dintre cele trei firme care construiesc parcul acvatic, diriginți de șantier și funcționari din primăria Craiova, cercetările vizând acordarea de comisioane pentru facilitarea decontării de cheltuieli fictive. […]

Comments are closed.