23 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 23 Second

Constantin Ecobici, unul din numele cele mai cunoscute în ceea ce privește medicina de laborator și un medic renumit în toată țara, profesează la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș”, sau, așa cum îl știm noi, Spitalul 3. Recunoaște că în ultimii patru ani au fost făcute investiții neașteptate în sănătate, și se bucură că acest domeniu este în continuare o prioritate pentru administrația locală și județeană.

14813338_351230278562473_2044337366_o

“Să vă spun sincer, o investiție așa importantă în sănătate nu am văzut în viața mea. Și sunt medic de-o viață. În Spitalul 3 au fost investiți mai mulți bani decât speram vreodată să se investească. Și ce nu a făcut Primăria singură, a făcut Primăria prin asociere cu Ministerul Sănătății. Nici noi nu ne-am așteptat la atât de mult. Dar, ca să înțelegeți exact la ce mă refer: toată aparatura, și când mă refer la aparatură vorbesc de la ecograf la laborator și absolut tot ce este necesar într-un spital performant, a fost schimbată. Totul este de generație recentă, nu mai există aparate vechi de zeci de ani. A fost complet zugrăvit, igienizat, mobilat. Sunt în saloane de la toalete noi, până la televizoare și frigidere nou nouțe. Cam ca la un hotel de trei stele, și nu glumesc.

spital

Secția pentru copii arată superb. Cei mici nu au cum să se mai simtă aici ca într-un spital. Totul este colorat și făcut special pentru ei și pentru a le fi mai ușoară șederea la noi, care știm că nu este o plăcere pentru niciun copil. Lifturile au fost complet schimbate, înlocuite cu unele noi. Dacă până acum ceva vreme defilam cu mâncarea în cărucioare și cu oalele pe coridoare, acum totul este făcut la standarde cu adevărat europene. Nu vă mai spun că la unele etaje, încălzirea se făcea încă pe sobe. Acum avem centrală termică și vara sistem de climatizare. 90% din noi nu avem așa ceva nici acasă. Cum mă simt eu lucrând aici? Nu credeam că o să spun asta în România: sunt mândru să lucrez într-un spital ca ăsta. Mi-e drag să merg la serviciu într-un mediu curat și plăcut, unde găsesc tot ce îmi trebuie și nu trebuie să mă chinui să îmi fac meseria”, a declarat doctorul Constantin Ecobici. Acesta a mai făcut referire și la noul Spital Municipal, care în acest moment se construiește în vecinătatea Spitalului 3, și care va fi o unitate sanitară modernă, de asemenea la standarde europene, la renovarea completă a jumătate din Spitalul Filantropia, cealaltă jumătate urmând să fie relocată aici, la Spitalul de Neuropsihiatrie, care, de asemenea, a fost complet reabilitat și utilat complet, dar și la Policlinica din cartierul Craiovița Nouă și cabinetele din Centrul Istoric, care au fost, la rândul lor modernizate. Pentru că un sistem fără sănătate este un sistem bolnav.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares