28 februarie 2024
0 0
Read Time:3 Minute, 8 Second

În loc să-l felicite pentru inițiativă, reprezentanții Ministerului Sănătății au trimis inspectorii sanitari peste managerul Spitalului din Găești, Laurențiu Belușică.

Ce a făcut medicul manager? A scris trei rânduri pe facebook: A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administram vaccinul anticovid oricarei persoane care se prezinta voluntar la centru.

Postarea a ajuns în presă și știrea a început să se rostogolească: directorul de la Găești vaccinează pe cine vrea el, nu respectă protocolul, samd.

Sunat fiind de televiziuni, doctorul a început să explice ce a vrut să spună de fapt.

„Ideea mea a pornit de la faptul că am văzut că sunt obligat să raportez dozele aruncate. Deci, cineva le centralizează, undeva. De când a început campania, înțeleg că în România s-ar fi aruncat 80 de doze de vaccin. Am zis că n-ar fi normal să fac acest lucru. Dacă cumva mi s-ar întâmpla să nu am personal care este în faza 1 de vaccinat, să mai am o variantă de rezervă și m-am gândit că ar fi bine să vaccinez niște oameni care oricum vor fi vaccinați mai târziu. Asta a fost ideea, doar că n-am dus-o la îndeplinire, pentru că n-a fost cazul. N-am vaccinat pe nimeni altcineva în afară de personalul stabilit de protocol”, a declarat dr. Laurențiu Belușică la Digi24.

Ideea medicului este logică și de bun simț. De ce să arunci doze de vaccin când poți să le folosești? La Ministerul Sănătății și chiar la Comitetul de Vaccinare ideea medicului nu a fost văzută cu ochi buni.

Ministerul a trimis inspectorii sanitari de la DSP Dâmbovița în control la Găești.

„Managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale. Am trimis control astăzi şi nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă, respectiv personalul medical. Deci, nu a fost nicio problemă. I s-a pus în vedere să respecte protocolul. El a respectat, doar că declaraţia nu a fost conform cu realitatea. Ştie ce are de făcut, i s-a pus în vedere. El a vorbit la modul general, că dacă n-ar fi doritori, mai bine decât să arunce dozele vaccinează pe toată lumea. Nu s-a întâmplat. Nu ştiu acum, dacă nu luam din pripă, ce ar fi făcut mâine, poimâine, dar cel puţin ieri şi astăzi, că de două zile a început vaccinarea în Dâmboviţa, nu s-a vaccinat nici măcar o persoană care să nu facă parte din categoria eligibilă la Găeşti”, a afirmat directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

Gheorghiță: Management defectuos

”Am luat și noi la cunoștință de situația de la spitalul din Găești și pot să vă spun următoarele lucruri: faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparțin etapei 1 nu este o tragedie. Până la urmă important este ca au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile și anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa 1, așa cum prevede strategia, pentru că nu întâmplător această etapizare a fost făcută tocmai pentru a echilibra disponibilitatea reală a vaccinurilor cu persoanele care au cea mai mare nevoie să fie vaccinate în această perioadă, acest aspect urmează să fie verificat. Din acest punct de vedere vorbim local de un management defectuos”, a spus marți președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

87 de doze din 64.000 nu au mai putut fi folosite fiind aruncate.

https://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/sanatate/control-dsp-la-gaesti-protocolul-a-fost-respectat-dr-belusica-sa-arunci-80-de-doze-de-vaccin-asta-e-management-defectuos-1428870?video=0&width=570&height=320

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares