29 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Procurorii au intrat pe fir după ce în spațiul public au apărut informații cum că bunica bebelușului de 5 luni ar fi ascuns faptul că părinții acestuia s-ar fi întors din Anglia recent. Toți cei 12 membri ai familiei au fost depistați pozitiv fiind internați, după intervenția poliției, la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova.

Comunicat:

La data de 15.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 326 şi 352 Cod penal.

Din conţinutul actului de sesizare rezultă că la data de 11.04.2020, numita M.J., bunica minorului P.M.M.I., în vârstă de 5 luni, aflat în izolare la domiciliu împreună cu familia sa, s-a prezentat împreună cu acesta la unitatea de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, întrucât minorul prezenta stare febrilă. Cu ocazia efectuării triajului, numita M.J. a declarat în mod nereal faptul că minorul nu a călătorit în afara teritoriului ţării în ultimele 14 zile anterior datei prezentării la unitatea spitalicească. În cursul aceleiaşi zile, minorul a fost transferat la Spitalul Suport Filantropia – Secţia Pediatrie, iar la data de 12.04.2020, fiind confirmat pozitiv Covid19, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, împreună cu bunica sa.

În cursul zile de 13.04.2020, mama minorului, numita I.R., aflată în izolare la domiciliu, s-a deplasat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova pentru a se interesa de starea de sănătate a fiului său, încălcând astfel măsurile impuse privind prevenirea răspândirii Covid19.

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares