28 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Lia Olguța Vasilescu a fost scoasă de sub urmărie penală la aproape cinci ani de la punerea sub acuzare

Celebrul dosar Fațada a fost clasat din lipsă de probe, anunță Agerpres. Potrivit ordonanței de clasare, procurorul precizează că nu sunt probe care să fie coroborate cu date certe, procedeele probatorii fiind parctic epuizate. Și fostul senator PSD Radu Preda, city manager al Craiovei în acea perioadă, a fost, la rândul său, scos de sub urmărirea penală. Potrivit Agerpres, DNA a dispus şi ridicarea măsurilor asiguratorii instituite în cauză prin ordonanţa din 7 iunie 2016, respectiv ridicarea sechestrului bunurilor imobile aflate în proprietatea lui Radu Preda, Elenei Popescu, preşedintele Asociaţiei Pro Craiova, asociaţia non-profit prin care s-au derulat sponsorizările, precum şi ridicarea popririlor asupra sumelor de bani deţinute de Preda, Popescu şi Vasilescu în unităţile bancare din România.

Am sperat in judecatori corecti si s-a facut dreptate! Nu stiu cati dintre voi ati crezut atunci cand spuneam ca dosarul s-a instrumentat ilegal de la un cap la altul, cu scopul clar de a ma scoate din cursa electorala, in plina campanie. Va multumesc celor care ati crezut in mine si m-ati sustinut in cea mai grea perioada din viata mea 

Lia Olguța Vasilescu, septembrie 2016

Dosarul „Fațada” (mită constând în capital de imagine) a fost clasat de DNA. După patru ani de hărțuire sistematică, interceptări, abuzuri asupra unor apropiați care nu aveau altă vină decât că au vrut să mă ajute ca orașul Craiova să devină unul mai frumos, de denigrare, de stres pentru mine și familia mea, astăzi, am primit vestea clasării unui dosar pentru care am fost reținută și încătușată. Un dosar pe care l-am făcut public pe pagina mea de facebook, un dosar asupra căruia nu mai puțin de șase instanțe s-au pronunțat și au denunțat abuzuri, un dosar pe care presa l-a prezentat din scoarță în scoarță și l-a catalogat ca fiind unul politic. Pentru că azi ziua mea a fost așa, trebuie să dau Cezarului ce e al Cezarului: fără ajutorul unor jurnaliști liberi, deznodamântul putea fi altul! Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în nevinovăția mea și mai ales craiovenilor care și-au spus punctul de vedere în trei campanii consecutive în care am candidat!

Lia Olguța Vasilescu, decembrie 2020

Reamintim că în 2016 cu puțin timp înaintea începerii campaniei electorale, Lia Olguța Vasilescu, primar în funcție la acea vreme, a fost reținută de DNA pentru 24 de ore ulterior fiind plasată pentru 7 zile în arest la domiciliu. În septembrie 2016, Tribunalul Bucuresti a constatat nelegalitatea rechizitoriului si grave nereguli comise în acest caz de procurorii anticorupție. Claudia Roșu a fost procurorul care a instrumentat cazul iar Dănuţ Volintiru, cel care a verificat și confirmat rechizitoriul.  Procurorilor DNA le-a luat aproape cinci ani să claseze dosarul respectiv deși existau elemente clare de clasare.

DNA, CAPUT „DOSAR FAȚADA”. Olguța Vasilescu: Am sperat în judecători corecți și s-a făcut dreptate – PUNCT OCHIT

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares