22 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Pubică Dolj își dau cu stângul în dreptul într-o perioadă în care nu au voie să dea rateuri. Ce avizează azi, nu mai e valabil peste o săptămână. Deși Salubritate Craiova a obținut avizul pentru dezinfectarea blocurilor pe 25 martie, a început acțiunea pe 31 martie, vineri, 03 aprilie, DSP Dolj a amendat societatea municipalității pe motiv ca substanța folosită, ALDEZIN, este neconformă.

Este inadmisibil așa ceva!!! Aceeași structura din cadrul Ministerului Sănătății care aproba folosirea unei substanțe biocide avizate, câteva zile mai târziu amendează Salubritate Craiova, pe motiv că dezinfectantul folosit este neconform!Da! Ați înțeles bine!! În data de 25.03.2020, Salubritate Craiova a solicitat și obținut acordul din partea DSP DOLJ, pentru folosirea substanței dezinfectante Aldezin, substanță biocidă (cls. TP4), ce deține aviz valabil din partea Ministerului Sănătății până în 2024!! La nici 10 zile mai târziu, suntem amendați pentru folosirea unui produs neconform!!! Las și eu aici câteva imagini, împreună cu dezamăgirea și regretul că am avut îndrăzneala să mă bazez pe statul roman în această perioadă!!

Mihai Butari, director Salubritate Craiova

Activitatea de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiul Craiova, demarată în data de 31.03.2020 la solicitarea Primăriei Municipiului Craiova, a fost suspendată după ce inspectorul-șef din cadrul Serviciului Control al Direcției de Sănătate Publică Dolj a interzis folosirea produsului biocid Aldezin, utilizat de SC Salubritate Craiova SRL în procesul de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiul Craiova și, în 03.04.2020, a sancționat contravențional operatorul cu o amendă între 5000-10.000 lei pentru nerespectarea domeniului de utilizare și ariei de aplicare a substanței, expuse în avizul emis de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Salubritate Craiova
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares