17 aprilie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Poate doar pentru cei neinteresați de politică demisia forțată a lui Cîțu poate fi o știre. Schimbarea lui Cîțu era previzibilă și anunțată pe diverse canale încă de la sfârșitul anului trecut. S-a produs acum si posibil în spatele mișcării să fie chiar premierul Ciucă deranjat de faptul că Florin Câțu prin acțiunile sau inacțiunile sale urmărea dinamitarea coaliției cu PSD. Lucru recunoscut de Cîțu, sâmbătă în declarațiile făcute imediat după demisie: Voiam să discutăm puţin şi despre acţiunile mele care au fost criticate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, e adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis cu PSD. Această coaliție cu PSD pentru mine a fost greu de digerat.

Acum la șase luni de la alegerea sa în fruntea PNL se dovedește faptul că Florin Câțu a fost un pion în bătălia cu Ludovic Orban. Și asta pentru că Orban a fost o nucă tare pentru echipa câștigătoare. De ce a fost ales Cîțu nu e greu de ghicit, era premierul în funcție. Cum și acum la vârful partidului va veni tot premierul în funcție, Nicolae Ciucă. Cum și Ludovic Orban a fost schimbat după ce a pierdut funcția de prim-ministru.

Florin Cîțu nu este un om de partid. Nici macăr cu are o organizație. La ședința convocată de el sâmbătă pentru ora 12.00 a venit doar omul său de încredere, Dan Vîlceanu. Ludovic Orban la celebrul Congres a reușit să strângă peste 1000 de voturi. Probabil dacă Florin Câțu ar candida la Congresul Extraordinar de săptămâna viitoare ar strânge o mână de voturi. Destul de penibil pentru Partidul Național Liberal. Al doilea partid al țării.

Propulsarea generalului Ciucă în fruntea PNL arată clar intenția președintelui Iohannis de a-l susține la prezidențialele din 2024. Dovadă că în laboratoare se lucrează de zor. Dar despre asta vom mai avea timp să discutăm.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares