FRANȚA: Coronavirusul nu a fost detectat în apa de mare sau în crustacee

 FRANȚA: Coronavirusul nu a fost detectat în apa de mare sau în crustacee

Nici o urmă de coronavirus SARS-CoV-2 nu a fost detectată în eșantioane de apă de mare sau în scoici prelevate de pe diferite fațade ale coastei franceze, anunțăInstitutul Francez pentru cercetarea pentru exploatarea mării (Ifremer) într-un comunicat de presă.

Potrivit Le Figaro, ” rezultatele primelor analize moleculare (…) sunt negative: nu a fost detectată nicio urmă de coronavirus SARS-CoV-2 la probele de apă de mare și moluște analizate „.

Cercetătorii au prelevat probe de apă și de viețuitoare de pe toate zonele costiere din Franța (coasta normandă, coasta bretonă, atlantică și mediteraneeană). Mai mult, cercetătorii au prelevat probe și din sectoarele de coastă unde sunt deversate apele din canalizarea unor orașe, tocmai pentru a vedea dacă apa mării a fost contaminată. Și în acest caz rezultatul a fost negativ.

Înseamnă că noul coronavirus nu supraviețuiește în apa mării? ”Nu avem această certitudine, e doar un prim studiu, dar este o veste bună”, a declarat conducătorul studiului pentru site-ul institutului Ifremer.

Cercetătorii vor continua studiul prelevând probe din aceleași locuri pe toată durata verii pentru a vedea dacă pot trage o concluzie definitivă legată de modul în care circulă coronavirusul pe durata sezonului estival.


https://wwz.ifremer.fr/Actualites-et-Agenda/Toutes-les-actualites/Aucune-trace-de-SARS-CoV-2-dans-les-premiers-echantillons-d-eau-de-mer-et-de-coquillages-analyses

0 Shares