29 septembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

„A fost votată hotărârea de schimbare a gazonului! De astăzi, lucrările pot începe în orice moment. Stadionul Ion Oblemenco va avea un gazon nou, hibrid, de cea mai înaltă calitate”, a spus Mihai Genoiu.

https://www.facebook.com/GenoiuMihail/videos/403931403870285/

Ședință de îndată la Primărie pentru schimbarea gazonului de pe Oblemenco

„Suntem la câteva ore distanță de începerea lucrărilor de schimbare a gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Am primit confirmarea din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI) în ceea ce privește propunerea Primăriei Craiova de a co-finanța schimbarea gazonului cu unul hibrid. Ultimul pas este cel al votului consilierilor locali, pe care i-am reunit în ședință de îndată, joi”, a precizat primarul Mihail Genoiu.

https://www.facebook.com/GenoiuMihail/videos/441364346498399/

Discuții la firul ierbii. Gazonul de pe Ion Oblemenco, greu de schimbat. Constructorul anunță miercuri ce va face

Șapte ore au discutat vineri reprezentanții CNI, ai autorității locale, constructorul și Victor Pițurcă, antrenorul Craiovei. Deși ar fi trebuit să vorbească cel mai mult, constructorul mai mult a tăcut. Aflați într-o dispută juridică cu cei care au executat lucrarea,  cei de la CON-A le-au promis autorităților că miercuri vor spune dacă vor schimba sau nu gazonul.

Concluzia după discuția maraton a fost trasă de primarul Mihail Genoiu: Sunt două variante, una să-l schimbe constructorul în garanție, aceasta e cea mai rapidă. S-ar face în cursul lunii octombrie, între 5 octombrie și 3 noiembrie, când e pauza competițională. Constructorul ne-a dat termen până miercuri, când ne va anunța dacă va face lucrările sau nu. În situația în care constructorul va da un răspuns negativ, am stabilit că vom face împreună cu CNI schimbarea de gazon, urmând să ne îndreptăm împotriva constructorului pentru a recupera contravaloarea garanției”.

Primarul a adăugat: Dacă va fi schimbat de noi cu CNI gazonul va fi mixt. Nu vom face rabat de la calitate, voi schimba cu gazon de cea mai bună calitate. Dacă o facem noi ne va duce mult peste termenul din octombrie”.

Dacă se va schimba gazonul în octombrie de către constructor este posibil ca situația să se repete și după câteva luni suprafața de joc să devină din nou impracticabilă. Și asta pentru că nu există garanția că noul gazon va rezista. La această oră singura soluție viabilă ar fi gazonul mixt ceea ce duce la modificarea proiectului și o perioadă de timp mult mai mare de execuție.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares