28 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 58 Second

Directorul adjunct al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova continuă seria dezvăluirilor despre șefii CNADR

„Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat. Au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme. (…) CNADNR are 2 miliarde de euro, Narcis Neaga e mai puternic decât un ministru, îşi bate joc de tot ceea ce aşteaptă oamenii.”, a declarat Goga pentr gandul.info. „Nu încerc să mă poziţionez într-un erou sau într-un Făt Frumos sau într-un înger care acum a coborât pe pământ. Eu am încercat să fac nişte lucruri care au ţinut de mine, de-a lungul timpului, din interiorul companiei. M-am săturat să urlu în pustiu şi să nu mă bage nimeni în seamă. Am făcut rapoarte, am făcut hârtii, le-am arătat cum ar putea să îmbunătăţească nişte lucruri, oamenii au râs în nas. Presa e singura care a reuşit să schimbe lucruri din temelii. La politica de personal pe care o duce CNADNR-ul unde fiecare îşi angajează rudele pe cele mai bănoase posturi fără nici un fel de concurs, în condiţiile în care avem mai puţin de 10% ingineri de drumuri, dar găsim toţi fluturii exotici şi toţi papagalii….Să mă dea în judecată cine se simte atins. Asta intenţionează conducerea. Să determine angajaţii să mă dea în judecată”, acuză Goga.

În urma acuzațiilor lui GOGA, șefii CNADR au replicat printr-un comunicat de presă:

Comisia de cercetare disciplinară înfiinţată va cerceta împrejurările care au condus la nerespectarea limitelor de competenţă stabilite prin fişa postului care prevede prevede că: „acordarea către reprezentanţii mass-media de interviuri, precum şi furnizarea de documente sau informaţii în legatură cu activitatea CNADNR, se realizează numai cu respectarea obligatorie a mandatului/împuternicirii acordate de către Directorul General.” În lipsa unui astfel de mandat, furnizarea unor informații truncheate, într-un anume context, pot genera interpretări eronate care să determine dezinformarea opiniei publice. În aceste condiții, reglementarea internă nu este o restricție pentru libera exprimare a opiniilor, ci o condiție și o modalitate de a susține șicorela informații și puncte de vedere corecte și comune. Procedura de cercetare disciplinară prealabilă va produce efecte juridice faţă de cei 2 salariaţi de la data comunicării către aceştia a deciziilor de cercetare, conform Codului Muncii.

Precizăm că în prezent cei doi salariaţi, Alin Goga şi Liviu Costache, se află în concediu de odihnă legal, drept urmare, nu se desfăşoară nicio procedură de cercetare în această perioadă. La data revenirii în activitate a salariaţilor, comisiile îşi vor putea desfăşura lucrările specifice şi implicit se va produce şi suspendarea contractelor individuale de muncă ale acestora.

Precizăm că în cazul dovedirii nevinovăţiei salariaţilor cercetaţi disciplinar, acestora li se vor acorda echivalentul drepturilor salariale de care nu au beneficiat în urma suspendării. Subliniem că de-a lungul timpului, cei doi salariaţi ai CNADNR au făcut parte din astfel de comisii, cercetând la rândul lor disciplinar alţi colegi, astfel că domniile lor cunosc foarte bine procedurile ce urmează a fi desfăşurate în astfel de cazuri, precum şi faptul că o cercetare disciplinară nu înseamnă obligatoriu concedierea angajatului, ci doar probarea sau nu a vinovăţiei acestuia. Menţionăm că declanşarea cercetărilor disciplinare în cazul celor 2 salariaţi ai CNADNR SA nu s-aprodus ca urmare a apariţiei acestora la o televiziune, ci ca urmare a încalcării atribuţiilor din fişa postului.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares