25 septembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

ANI susține că primarul nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 356.745 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice. Totuși, veniturile din jocurile de noroc sunt reglementate, impozitul fiind reținut la sursă. De aici și până a-l acuza de fals în declarații e cale lungă. În perioada 2016-2020 Vizitiu nu a fost primarul comunei Breasta așa cum greșit susține ANI, ci consilier local. Mai mult, spune Vizitiu, agenția de pariuri la care jucam are un dosar penal în derulare pentru ilegalități cu privire la folosirea datelor personale ale clienților din baza de date pentru retragerea ilegală a unor sume de bani.

ANI: Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 114,540 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către VIZITIU ION împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de primar 2016 – 2020. Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către VIZITIU ION împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de primar 2016 – 2020. Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către VIZITIU ION a infracţiunii de  fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 356.745 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Reacția primarului:

𝐂𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐮𝐭𝐞 𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐚 𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐬𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐬𝐚 𝐟𝐚𝐜 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐢𝐳𝐚𝐫𝐢:

1. Pana la aceasta ora nu am primit nici un document oficial din partea Agentiei Nationala de Integritate;

2. In perioada 2016-2020 nu am fost primar al comunei Breasta;

3. Nu am castigat la jocuri de noroc sumele vehiculate de ANI si presa. Mai mult decat atat, am jucat doar la pariuri sportive si din cunostintele mele Agentia de pariuri la care jucam are un dosar penal in derulare pentru ilegatlitati cu privire la folosirea datelor personale ale clientilor din baza de date pentru retragerea ilegala a unor sume de bani.

In momentul in care voi avea un document oficial din partea ANI, in functie de acuzatiile care mi se vor aduce, ma voi sfatui cu avocatul si vom lua impreuna cele mai bune decizii pentru a-mi apara drepturile.

Deocamdata, sunt primarul ales al comunei Breasta si voi continua sa imi desfasor activitatea in interesul cetatenilor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares