10 decembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 53 Second

Klaus Iohannis și-a devoalat planurile post alegeri. Președintele susține că nu va desemna premier o persoană urmărită sau condamnată penal. Liderii PSD au reacționat  vehement la declarațiile lui Iohannis.  

iohannis

„Cu siguranță voi desemna o persoană ținând cont de prerogativele constituționale ale președintelui. Asta înseamnă că nominalizez o persoană care, după părerea mea întrunește o majoritate în Parlament și e competentă să conducă Guvernul, ar fi absurd să desemnez pe cineva care nu întrunește o majoritate, nu sunt adeptul acestor jocuri politice, nu am de gând să desemnez pe cineva care pe urmă pică în Parlament. Criteriile de integritate sunt evidente, nu voi desemna o persoană care e urmarită penal sau condamnată penal, sau are probleme de integritate, eu am spus de mult că clasa politică trebuie să se resemneze, trebuie să avem politicieni curați și acesta va fi criteriu eliminant, indiferent de la cine vine propunerea, eu nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată”, a declarat Iohannis. 

„Dacă domnul Iohannis are vreun articol din Constituție și din lege care spune că poate să numească portarul de la Sibiu sau, eventual, doamna care i-a falsificat actele pentru casă, să o facă. Dacă nu există o prevedere în Constituție, domnul Iohannis trebuie să respecte Constituția și legile ca și noi”, a precizat Ponta, la Parlament. Eu l-am mai auzit pe Băsescu spunând chestia asta. Cam de o mie de ori a zis că nu mă desemnează prim-ministru și m-a desemnat cred că de trei ori. Câți bani am dat pe ce zicea Băsescu tot atâția bani dau și pe Iohannis. (…) În rest, domnul Iohannis, care a învățat de la Băsescu să le facă dosare penale la adversari, (…) desigur și aici îl plagiază pe Băsescu. Lui Băsescu acum îi pare rău că le făcea dosare penale la adversari, că i-a venit și lui rândul. În 2019 o să îi pară rău și domnului Iohannis”, a susținut Victor Ponta.

„Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituției. Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu prim-ministru. Domnul Iohannis confirmă că face ceea ce spune doamna președinte PNL. Să ieși înaintea alegerilor să spui pe cine ai prefera sau pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituția. În felul ăsta se va suspenda relația dintre el și românii la care face mereu apel. Partidul nostru va merge în alegeri și va vorbi cu românii. Ei vor decide cine trebuie să îi conducă. (…) Eu înțeleg că domnul președinte vrea în continuare acest guvern de tehnocrați care pregătește niște vânzări ale unor societăți de stat.Eu îi rog să fie mai ponderați că nu au nicio legitimitate să se apuce să vândă acum acțiunile unor societăți strategice. Asta ar trebui să îl preocupe pe președintele României”, a declarat presedintele PSD Liviu Dragnea.

„Parcă nu mai vedem care e normalitatea în România — discutăm de condamnați ca propuneri de prim-miniștri, discutăm de urmăriți eventual la Curtea de Conturi și la toate instituțiile de control și hai să îi băgăm în pușcărie pe ăia nevinovații. Inversăm scara valorilor în România. Nu am nicio problemă cu dl Dragnea, doar că, dacă ar fi rațional, și și-ar pune picioarele într-un lighean cu apă rece, ar înțelege că nu are legătură cu sigla PSD, cu faptul că dânsul este un reprezentant vajnic al stângii, nu are legătură cu nimic altceva decât cu situația juridică a domniei sale”, a susținut Alina Ghiorgiu, președintele PNL.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares