Ionescu a adus mondialul câinilor salvatori la Craiova

 Ionescu a adus mondialul câinilor salvatori la Craiova

ionescu 1

Șeful Centrului Național de Educație Canină, Liviu Ionescu, a reușit ceea ce nimeni din Europa de Est nu a putut:  să organizeze Campionatul Internațional de Misiuni pentru Cainii de Salvare.

”Campionatul este un ambasador de imagine la nivel socio-cultural-sportiv pentru toată zona europeană și, de ce nu, în lume. Timp de trei zile, lumea emergenței se va muta la Craiova, iar Craiova devine primul oraș european din zona de est care se poate mândri că organizează și reușește să încadreze evenimentul ca activitate de emergență, conformă recomandărilor normelor europene. Veți vedea la lucru, în diferite probe de căutare-salvare, campioni mondiali, europeni atât la individual, cât și pe echipe. În contextul candidaturii orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 evenimentul este un bun prilej de mediatizare a orașului, dată fiind prezența în Bănie a numeroase personalități din lumea chinologică, care pot deveni promotori ai Craiovei la nivel mondial. Sunt oameni de artă și de cultură, personalități din lumea teatrului în țările lor, care vor veni să vadă și ce înseamnă mentalitatea orașului, atitudinea, nivelul de cultură al craiovenilor, al Olteniei, iar impresiile lor vor fi catalogate drept imaginea României. Doresc să mulumesc, de altfel, primăriei Craiova, pentru sprijinul pe care ni-l acordă în organizarea acestei competiții”, a spus Liviu Ionescu.

„Este o continuare a politicii municipalității craiovene în această administrație de a sprijini orice inițiativă care poate duce la creșterea prestigiului și la recunoașterea orașului pe plan internațional, fie că este vorba de o inițiativă politică, una culturală sau sportiv”, a spus viceprimarul Dan Dașoveanu.

0 Shares