Controlului judiciar, respins. DNA ar fi vrut ca primărița să nu mai apară la televiziuni

Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor anticorupţie de instituirea a controlului judiciar în cazul Liei Olguţa Vasilescu, decizia nefiind definitivă.

olguta juramant

În sala de judecată, primarul municipiului Craiova a respins acuzaţiile procurorilor, în timp ce DNA a solicitat instanţei instituirea controlului judiciar pentru Lia Olguţa Vasilescu, să nu mai intre în contact cu martorii şi denunţătorii din dosar şi să nu mai apară la televiziuni.

„Vreau să se facă distincţie între calitatea mea de om politic şi cea de primar ales de peste 60% dintre cei din Craiova, deoarece cetăţenii vor să ştie care sunt acuzaţiile care se aduc primarului lor. Până săptămâna trecută aceştia au auzit doar o parte, respectiv DNA-ul şi pe denunţătorul Petre Becheru. Am primit rechizitoriul în 27 iulie, iar toată presa l-a primit în data de 19 iulie şi a fost invadată de materiale despre dosarul meu, iar eu nu am putut avea nicio reacţie până la primirea rechizitoriului. Petru Becheru s-a activat mediatic şi m-a numit beţivă, infractoare, mafioată, totul culminând cu afirmaţia că aş fi trimis un angajat de la regia de transport ca să îl ameninţe şi să îl mituiască, pentru a îşi retrage plângerea. Nu mi-am făcut apărări, nu am făcut solicitări, nu am invocat excepţii aşa cum pretinde DNA. Nu am intrat într-o polemică judiciară cu ei, ci am răspuns unor acuzaţii care erau deja în spaţiul public şi care îmi creau un profil judiciar. Era o discrepanţă foarte mare între volumul de informaţii ce venea de la DNA şi denunţător şi ceea ce venea de la mine”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu în faţa judecătorilor.

„Ne aşteptam la represalii. Acest proces nu e despre apărarea Olguţei Vasilescu, nici despre pretinsa apărare a unui denunţător ci despre libertatea de exprimare, drept constituţional câştigat în revoluţia din decembrie. Pe toată durata urmăririi am înţeles să nu vorbesc despre dosar, nu am făcut publice date sau numele denunţătorilor. În schimb şi eu şi dvs ne-am confruntat cu un val de informaţii pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presă. Populaţia Craiovei are dreptul să cunoască despre acest dosar şi azi ne vom bate pentru acest drept faţă de acuzaţiile ce se aduc doar pe o parte. Rechizitoriul meu a apărut în public pe 19 iunie iar eu, ca inculpat, l-am primit doar pe 27 iunie. N-am absolut nicio legătură cu acea persoana din înregistrare. Nu am luat legătura cu absolut nimeni din dosar”

Lia Olguţa Vasilescu înainte de şedinţa de judecată

Avocatul Liei Olguţa Vasilescu susţine că datele referitoare la dosarul în care este cercetat edilul existau deja în spaţiul public, înainte ca aceasta să posteze anumite informaţii pe pagina de Facebook. „Am tăcut, am înţeles regulile unui proces în faza de urmărire penală şi de cameră preliminară. Eu cred că s-a ajuns prea departe şi vă rog să urmăriţi, să citiţi transcrierea unei emisiuni de televiziune din 8 august în care sunt acuzaţii concrete împotriva doamnei primar cu date din anchetă„, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul edilului.

0 Shares