PUNCT OCHIT

Lia Olguța Vasilescu, sigură de victorie: Sondajele de opinie sunt foarte clare

Primarul Mihail Genoiu a precizat că va fi alături de Lia Olguța Vasilescu „în orice situație”.

” Voi fi alături de Lia Olguța Vasilescu în tot ce va face de aici încolo. Sunt persoana care pun umărul la orice şi apreciez foarte rar când o persoană mi se pare superioară dintr-un anumit punct de vedere. Din punctul meu de vedere, administrativ, am descoperit la doamna Lia Olguţa Vasilescu ce n-am descoperit niciodată până la momentul acela: cel mai curajos om pe care l-am cunoscut eu în viaţă, în sensul constructiv. Eu veneam cu o experienţă – şi recunosc, o am, prin vârstă şi prin mediul în care am lucrat – dar nota de curaj contructiv pe care am regăsit-o la doamna Lia Olguţa Vasilescu, pe care am recunoscut-o ca şef al meu atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere administrativ, m-a determinat să fac o echipă cu dânsa şi să fiu alături de dânsa în orice situaţie. Vă mulţumesc şi nu cred că vom avea niciun fel de surpriză sau de probleme în aceste alegeri locale”, a spus Genoiu.

Lia Olguța Vasilescu: Rugămintea mea pentru ei însă este aceea să mă ajute să avem o majoritate în Consiliul Local Craiova
” Am colaborat bine cu această echipă în ultimii ani şi sper că voi colabora bine şi în perioada viitoare. În mod sigur, şi ca primar al Craiovei, pentru că, aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră probabil, sondajele de opinie sunt foarte clare. Într-adevăr, cu Mihai Genoiu am început să lucrez în urmă cu mulţi ani, în 2013, şi m-am bucurat să constat că, după cea fost ales primar în locul meu, a continuat toate proiectele pe care le aveam în derulare şi iată că, în perioada următoare, de exemplu, vom avea acest minunat stadion de atletism, care este în fază de recepţie, o clădire nouă pentru hematologie, mai multe bulevarde, care sunt fie în stadiul de recepţie, fie au fost recepţionate deja, deci lucruri concrete cu care putem să venim în faţa alegătorilor noştri.

Cu siguranţă, cunoaşteţi deja proiectele mele, multe sunt începute deja în acest mandat, pentru că am ţinut legătura cu domnul primar Mihai Genoiu şi aşa cum probabil ştiţi, Piaţa Veche, care va deveni Fan Zone, are deja studiul de fezabilitate finalizat, Dracula Park-ul, la fel, are studiul de fezabilitate finalizat, contractul de apă-canalizare, aducţiunea Firului II Izvarna, este în procedură de licitaţie finală, chiar în procedură de execuţie pe anumite tronsoane, deci toate lucrurile acestea au mers de la sine şi sunt convinsă că vor merge şi în continuare, pentru că, să nu uităm, actuala administraţie a PSD ne lasă proiecte de peste 100 de milioane, cele mai importante din punctul meu de vedere sunt pe zona de Smart şi de Green City. Sunt contracandidaţi de-ai noştri care abia acum descoperă despre ce este vorba. Noi avem deja proiectele scrise.

Aşa cum ştiţi, în anul 2017 m-am retras din funcţia de primar al Municipiului Craiova, spunându-vă că merg la Bucureşti pentru a mă întoarce cu Drumul Expres Piteşti – Craiova, un drum expres care este în regim de autostradă. Vreau să vă spun că din momentul în care am devenit ministru al Guvernului PSD, nu a fost săptămână de la Dumnezeu să nu mă interesez de acest drum expres. Am luat un studiu de fezabilitate care era din anul 2008, l-am refăcut, l-am introdus în procedură de licitaţie, din păcate a durat neaşteptat de mult în instanţă – peste doi ani de zile – toate  cele patru tronsoane ale drumului expres Piteşti – Craiova au fost contestate, culmea, de o firmă care nici măcar nu a participat la licitaţie, pentru două dintre ele instanţa a spus că este în regulă şi se poate continua cu execuţia propriu-zisă, pentru alte două s-a dispus reluarea licitaţiei – asta vizavi şi de cum se judecă în România când este chestiunea de contracte de achiziţie. Cu certitudine, în momentul în care am plecat de la guvernare, Drumul Expres era o investiţie începută, ştiţi stadiul în care am lăsat-o noi, niciun guvern nu mai poate să întrerupă această investiţie. Din punctul nostru de vedere, poate cel mai important lucru pe care în aşteptam de la Guvernul PSD în mandatul nostru s-a întâmplat.

Cu certitudine, vreau să vă spun acum că, în momentul în care voi fi aleasă primar al Municipiului Craiova, nu voi mai abandona Primăria, pentru că, aşa cum am spus, cel mai important lucru este deja în lucru şi rămâne să continuăm proiectele pe care noi le avem. Le mulţumesc cetăţenilor care sunt în continuare alături de noi, îi văd, îi simt zilnic, când îmi transmit mesaje, când mă văd cu ei în diferite cartiere. Ştiu cum stau în sondajele de opinie, rugămintea mea pentru ei însă este aceea să mă ajute să avem o majoritate în Consiliul Local Craiova, pentru că degeaba am peste 50 la sută în sondajele de opinie, dacă majoritatea în Consiliul Local Craiova nu este de 50 la sută, astfel încât să ne putem duce la îndeplinire toate obiectivele pe care noi le promitem şi pe care, aţi văzut în mandatele trecute, le-am şi realizat, în momentul în care le-am promis”.

0 Shares