
Liberalii au părăsit sala în momentul votării celor doi vicepreședinți. Ulterior, au remis presei un comunicat prin care îl înfierează cu mânie proletară, în stil USR, pe fostul primar al Craiovei, fost membru PDL. Va fi interesant de văzut ce reacție va avea Antonie Solomon și dacă liberalii vor refuza și după campania electorală să participe la ședințele CJ Dolj.
¨Grupul consilierilor judeţeni ai PNL Dolj a luat decizia de a nu participa azi la votul pentru desemnarea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Dolj, constatând cu uimire că anunţul domnului preşedinte al PSD Dolj, Claudiu Manda, prin care îşi anunţa sprijinul pentru reprezentantul PER, Antonie Solomon, urma să fie pus în practică de grupurile de consilieri PSD+ALDE, PER şi PRO România. PNL Dolj consideră inacceptabil ca un cetăţean cu grave probleme de integritate, sprijinit de o majoritate toxică, formată din „fraţii PSD-ALDE-PRO România“ şi PER – o formaţiune politică gelatinoasă din punct de vedere doctrinar, să ajungă să conducă destinele a peste 650.000 de doljeni. Cu atât mai condamnabilă este abordarea aşa-zisului partid curat de stânga – PRO România, condus la Dolj spre culmile ridicolului de către un deputat obişnuit cu migrarea de la dreapta la stânga pe scena politică în goana sa după o pensie specială de parlamentar.
Consilierii judeţeni ai PNL nu au putut gira prin prezenţa lor în sala de şedinţe alegerea în funcţia de vicepreşedinte a unui fost condamnat penal pentru fapte de corupţie, în legătură cu funcţia deţinută la acel moment, respectiv cea de primar al Craiovei¨, se precizează într-un comunicat de presă.
Art. 166: Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
Art. 167: Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.